1760354757913.webp

İlk başta birkaç konuşma yapmıştım ama herhalde "daha başlarında, normal" demiştim. Çünkü tanıtan kişilerin görsellerine baktığımda, "Yok o modelle kapışıyor, şunu geçiyor, şu kadar milyar parametre..." falan. Dedim "Güzel bir şey çıkmış." herhalde. Ama bu cevaplar... ah ah
Modellin motoru diğer modeller ile kapışacak değerde olabilir ama kesinlikle database konusunda çok geride. İleride gelişeceğini düşünüyorum ve istiyorum.

Yerli ve Milli denilince akla her zaman kötü Türk icatları, ve Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı şeyler geliyor. Kumru.AI şu anda deneme aşamasında bunun uyarısı zaten yapıldı. Günümüzün ChatGPT'si ilk çıktığında böyle harika değildi. KumruAI de zamanla düzelecek inşallah. Şimdiden hemen atlamayın.

Bunu tekrar dile getireceğim. X platformunda da çok fazla sallayan var. Ancak kimse AI modelini train etmek (eğitmek) nedir bilmez. Sıfırdan nasıl oluşturulur bilmez. Bu işlerle ilgilenen zorluğunu bilir. Kumru dediğimiz model 8 milyar parametre ile 45 günde eğitimi tamamlanmış. Ellerindeki veri setleri ChatGPT ile yarışamaz düzeyde. Ama sağda solda ahkam kesen adamlar modele geçirmiş. Ben hükumet yanlısı biri değilim soracak olan varsa. Ancak yanlış bilgiyi de düzeltmek görevimiz.

Ellerinde yeterli bütçe olsa kim bilir neler ortaya çıkar. Düşük bütçeli modele göre performansı orta. Ama bilin nerede yaşıyoruz? Türkiye.

Arkadaşlar çok yerli AI kullanmak istiyorsanız T3AI var. NSosyal'de açık. Ben normal Chat arayüzünün açılmasını bekliyorum.

Kısa ve net uyduruk sebeplerle Grok yasaklamaya kalk. Daha iyisini yaparım diye ortaya atıl yersen Venüs telefon vardı Yay diye uygulama vardı ne oldu foss Bizde bu işler hep göz boyama için yapılıyor.