Basit bir toplama işlemini yapabilmeli.
Bu arada bugün birkaç soru sordum bu yapay zekaya ve basit toplama işlemlerini yaptı. Hatta biraz dalga geçerek "Atatürk Sakarya Meydan Muharebesi'ne Renault Clio ile mi gitti?" dedim ve hayır diyerek açıklamasını yaptı.

Bu arada bugün birkaç soru sordum bu yapay zekaya ve basit toplama işlemlerini yaptı. Hatta biraz dalga geçerek "Atatürk Sakarya meydan muharebesi'ne Renault Clio ile mi gitti?" dedim ve hayır diyerek açıklamasını yaptı.

Şu halde bırakmayıp geliştirmeye devam ederlerse çok iyi.

Adam akıllı geliştirirlerse eğer belki şu anki ana akım modeller kadar iyi olmaz ancak kullanılabilir bir düzeye yine de gelebilir diye düşünüyorum. Ama bu kadar kötü bu hâldeyken yayınlamasalarmış daha iyi olur muş.

"Kumru, VNGRS tarafından Türkçe için sıfırdan geliştirilmiş ve eğitilmiş ilk temel dil modelidir. 7.4 Milyar parametreye sahiptir"

Bu modele laf eden arkadaşlar herhangi bir 7.4 Milyar parametreli modeli bilgisayarlarına indirip çalıştırsınlar ve sonucu buraya yazsınlar. Modelin durumu klasmanına göre gayet normal.

Son düzenleme:
Ya tamam Türkler yaptı diye gururlanmak istiyoruz ama Atatürk Kurtuluş savaşına torosla gitti diyen bir yapay zeka ile ChatGPT karşılaştırılmaz ya.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-10-13-01-44-36-309-edit_com.google.android.googlequicksearchbox.webp
    Screenshot_2025-10-13-01-44-36-309-edit_com.google.android.googlequicksearchbox.webp
    335,4 KB · Görüntüleme: 63