?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 17 Aralık 2023
Türkiye'nin ilk cumhurbaşkanı, falan diye sormayı denesene.
Ona da cevap veremezse mevcut cumhurbaşkanı kim diye sorulabilir.
Syntax
Üstün
Daha kullanıma yeni açılmış bir yapay zekadan ne bekliyordun ki? OpenAI'nın son modeliyle aşıt atabilmesini mi?
Basit bir toplama işlemini yapabilmeli.
Ben hatırlıyorum o zamanlar da yapay zekayla çok dalga geçiliyordu ki. Bir sürü skandal olmuştu yanlış bilgi verdiğine yönelik.Eki Görüntüle 191984
Şu fotoğraf 3 yıl öncesinden... Aranızdan biri bu tarz basit bir hatayla karşılaştığında "Ahahaha şuna bak, yapay zeka bu muymuş?" tarzında bir konu açtı mı, hayır!
Konu kendi ülkenizden çıkan bir girişim vesaire olunca bakıyorum da çamur atmak için sıraya giriyorsunuz.
Her neyse, bunu da yaşınızın küçüklüğüne bağlıyorum.
Ayrıca o yıllar tüm yapay zekalar öyleydi zaten. Şimdi piyasa çok gelişti. Sen 2025 yılında piyasa bu haldeyken, yapay zekalar çok gelişmişken gidip 1 + 1 işlemini yapamayan bir yapay zeka sunarsan zaten dalga geçerler.
Hatta gidip ''Kumru, Türkçe doğal dil işleme alanında güçlü, verimli ve özelleştirilebilir bir çözüm sunarak yerelleştirilmiş yapay zekâ deneyiminde yeni bir dönem başlatıyor. 7.4 milyar parametreye sahip model, tamamen Türkçe için eğitilen tokenizer’ı sayesinde çok dilli modellere göre %90’a kadar daha verimli çalışıyor. 300 milyar token ve 500 GB veriden oluşan eğitim setiyle Kumru, Türkçeyi sadece bilmekle kalmıyor, dilin doğal akışını da anlıyor.'' böyle bir pazarlama yaptıktan sonra bu yapay zekayı sunarsan daha da dalga geçerler.
Kimsenin derdi ülkeden çıkan girişimlere çamur atmak değil. ''Yerli ve milli'' denilip milli duyguların sömürülmesinden bıktı insanlar.
Anlatmayacağım. Sadece görsellere bakmanız yeterli olacaktır. Sadece bunlar değil, kendi sorduğum neredeyse hiçbir soruya yanıt veremiyor. Matematiği reis ile aynı seviyede.
Eki Görüntüle 191974
Eki Görüntüle 191975
Eki Görüntüle 191976
Eki Görüntüle 191978
Atam bile Doblo yerine Renault 12 kullanıyorsa bir bildiği vardır xd.
BMC Fatih'e saygım arttı
Batuşş
Uzman
Yeni konular
-
-
-
-
-
30.000 TL bütçe ile ders ve günlük kullanım için tablet önerisi
- White Dragon
-