Uyuyan Sincap

Üstün
Arkadaşlar bugün evimizin yakınlarına düşen yıldırım sonucu televizyon, modem, kombi vs. çoğu hasar aldı. Bazı prizler patladı. Monitörüm de siyah renkleri yeşilimsi göstermeye başladı. Bu neden kaynaklı olabilir monitörde bir yanık mı oldu yoksa anakart veya ekran kartı mı bir zarar gördü? Modem zarar gördüğü için ölü piksel testi yapamadım oyun ekranından gösterebiliyorum.

@144 @Oltran @Recep Baltaş
Durumlar felaket.

20250426_171422.webp

20250426_171407.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bugün evimizin yakınlarına düşen yıldırım sonucu televizyon, modem, kombi vs. çoğu hasar aldı. Bazı prizler patladı. Monitörüm de siyah renkleri yeşilimsi göstermeye başladı. Bu neden kaynaklı olabilir monitörde bir yanık mı oldu yoksa anakart veya ekran kartı mı bir zarar gördü? Modem zarar gördüğü için ölü piksel testi yapamadım oyun ekranından gösterebiliyorum.

@144 @Oltran @Recep Baltaş
Durumlar felaket.

Eki Görüntüle 143834

Eki Görüntüle 143836
Çok geçmiş olsun.

İşlemcinde dahili ekran kartı varsa, harici ekran kartını sök. İşlemcideki dahili ekran kartından aldığın görüntüde durum yine aynıysa sorun kabloda, monitörde veya anakarttadır. Eğer dahili ekran kartından görüntü alabiliyor ve sorun yoksa, harici ekran kartın arızalı demektir.

Sorunun kabloda mı monitörde mi olduğunu test etmek için farklı kablo ve monitör kullan.

Artı -1 Eksi
İlk o bios açılış ekranında durumlar iyi ancak windows logosu gelince renkler bozuluyor. Sorun monitörde değil o zaman.

İşlemcinde dahili ekran kartı varsa, harici ekran kartını sök. İşlemcideki dahili ekran kartından aldığın görüntüde durum yine aynıysa sorun kabloda, monitörde veya anakarttadır. Eğer dahili ekran kartından görüntü alabiliyor ve sorun yoksa, harici ekran kartın arızalı demektir.

Sorunun kabloda mı monitörde mi olduğunu test etmek için farklı kablo ve monitör kullan.
Otomatik geçer mi? Birde bunu değiştirirken pc yi kapatayim mi?

İlk o bios açılış ekranında durumlar iyi ancak windows logosu gelince renkler bozuluyor. Sorun monitörde değil o zaman.

Otomatik geçer mi? Birde bunu değiştirirken pc yi kapatayim mi?
Genellikle, harici ekran kartı söküldüğünde sistem otomatik olarak dahili grafik birimine geçer. Ancak bazı anakartlarda, BIOS üzerinden "Primary Display" ayarının manuel olarak değiştirilmesi gerekebilir. Eğer görüntü alamazsan, BIOS ayarlarını kontrol etmekte fayda var. Donanım bağlantılarını değiştirirken, sistemi tamamen kapatıp güç kablosunu çıkarman güvenlik açısından daha sağlıklı olacaktır.

Genellikle, harici ekran kartı söküldüğünde sistem otomatik olarak dahili grafik birimine geçer. Ancak bazı anakartlarda, BIOS üzerinden "primary display" ayarının manuel olarak değiştirilmesi gerekebilir. Eğer görüntü alamazsan, BIOS ayarlarını kontrol etmekte fayda var. Donanım bağlantılarını değiştirirken, sistemi tamamen kapatıp güç kablosunu çıkarman güvenlik açısından daha sağlıklı olacaktır.

Onlarla oynayamam neyse. Değiştirdim kabloları görüntü alamadım. Zaten bu yaz bilgisayarcıya uğrayacağım. Baktırtırım. Sağ olun yine de hocam.

Ama sorun monitörde değil gibi.

Beyler bilgisayar kapanıp tekrar açılıyor. Eğer tekrar yaparsa ya anakartta ya da psu da arıza var ya.

Bir anda duruyor. Tak diye kapanıyor. Monitörde değil sanırım sorun. Anakart mı gitti ssd mi acaba. Ssd bu sorunu yapar mı?

Artı -1 Eksi