Şu 30 Euro sınırını direk 0 Euro yapsanıza dalga geçer gibi.

1730718906780.webp

Halil ibo gibi koyunlar olduğu sürece bu ülke gelişmez bunun önüne koy 3 öğün makarna beslensin. O bile çok onlara ama. :D

Teknolojinin şu denli hızla geliştiği ve her gün yeni şeyler çıktığı zamanda bile bunlardan faydalanamıyoruz. Yurt dışında yaşayan 7'den 70'e çoğu kişide üst model telefonlar var hatta iPhone 13'e eski denildiğine şahit olmuştum. Çıktığı gibi yeni modellere geçiyorlar.
Bizim garibanlar 10 yıllık telefonla daha hala ''hebele hübele, Allah kitap.''
İşin tek güzel yanı ''büyüktür bilir'' saçmalığı yok artık, inanmak yerine artık 30 saniyede bir Norveçlinin evindeki tuvaleti dahi görebiliyoruz. Hani gurbetçi rahatlığı denilen olay bile buna örnekti, artık kandırma devri bitti her şey ortada. Sarı Yeleklileri örnek almak lazım biraz.

Teknolojinin şu denli hızla geliştiği ve her gün yeni şeyler çıktığı zamanda bile bunlardan faydalanamıyoruz. Yurt dışında yaşayan 7'den 70'e çoğu kişide üst model telefonlar var hatta iPhone 13'e eski denildiğine şahit olmuştum. Çıktığı gibi yeni modellere geçiyorlar.
Bizim garibanlar 10 yıllık telefonla daha hala ''hebele hübele, Allah kitap.''
İşin tek güzel yanı ''büyüktür, bilir'' saçmalığı yok artık, inanmak yerine artık 30 saniyede bir Norveçlinin evindeki tuvaleti dahi görebiliyoruz. Hani gurbetçi rahatlığı denilen olay bile buna örnekti, artık kandırma devri bitti her şey ortada. Sarı Yeleklileri örnek almak lazım biraz.
Böyük döwlet işini bilir allah gibi adamlar sonuçta değilmi?

Yıllara göre asgari ücret tablosunu da aşağıya ben bırakayım. En alt gelirin IMEI kayıt harç ücretleri karşısında nasıl eridiğine tanık olalım.

• 2015: 949,07 ₺
  • 2016: 1.300, 99 ₺
  • 2017: 1.404, 6
  • 2018: 1.603, 12 ₺
  • 2019: 2.020, 59
  • 2020: 2.324, 70 ₺
  • 2021: 2.825, 90
  • 2022: 4.253, 40
  • 2022: 5.500, 35
  • 2023: 8.506, 80 ₺
  • 2023: 11.402
  • 2024: 17.002 ₺

Şu da var asgari ücretli oranı da gitgide artıyor. Eskiden asgari ücret alanların oranı çok düşükmüş. Özel sektörde insanlar genelde asgari ücretin üstüne çalışıyorlardı. Şimdi öğretmenler bile özelde asgari ücret hatta altı alıyor. Bunu düşünürsek durum daha da vahim.

Sadece iPhone’a özel vergi getirmişler resmen. Apple vergisi deseler daha iyi. 45 bin liradan pahalı olan ve buna değecek tek telefon iPhone.

Sadece iPhone’a özel vergi getirmişler resmen. Apple vergisi deseler daha iyi. 45 bin liradan pahalı olan ve buna değecek tek telefon iPhone.
Yani asgari ücretle çalışan bir kişi hiçbir harcama dahi yapmadan 3 ay boyunca bu telefon için çalışacak ve değecek. İyiymiş, tamam.

Zengin/fakir demeden kullanıyor insanlar, burada orta sınıf vatandaş dahi alamıyor. Ev geçindiren çocuklu birisi, aylık 100k geliri olsa bile nasıl alsın, kira-faturalar cart curt, çocukların masrafı derken para bile kalmıyor.
Değmez dostum değmez. Çok değil, 3-5 yıl önce 45 bin liraya araba alınıyordu, 20 bin liraya öğrenci arabası vardı.