Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
Günde yarım saatle bile birkaç haftada 5 kimya 5 fizik yapabileceğin konular bunlar. Girme dediklerim de contradicting falan gibi kanser edici kelimeleri öğrenmeye benziyor, istediğin kadar uğraş adam öyle bir şey bulup sorar çözemezsin ve keşke hiç bu konuya zaman harcamasaydım basit yerlerden netleri toplasaydım dersin.
Yok hocam matematik kisminda permutasyona falan demissiniz girme diye. O kismi sordum.
Not duseyim, bugune kadar sadece Matematik ve YDT calistim. Turkce, sosyal veya fene hic bakmadim.
dil bilgisi iyi olması gereken biri için hiç de iyi olmayan bir Türkçe.
Dil bilgim iyi degil. Bos biraktigim 7 sorunun tamami da dilbilgisiydi. Ayrica dilbigisi sorulari gereksiz zordu sinavda.
Hic calismadim fene. Mantikli gelen seylerle ve aklimda kalanalrla falan son 10 dk'da bakip salladim.
He ben olsam bu bölümler için ODTÜ'ye Hacettepe'ye Gazi'ye gireyim diye extreme çabalar göstermezdim. Olay kendini geliştirmekte bitiyor başarılı olmak için ve ODTÜ'de kendini geliştirme serumu vurmuyorlar öğrencilere. Bana göre sınava emek vermenin daha iyi bir sıralama yapmanın ana amacı daha sevdiğin bir şehirde okumak olmalı. Ben 160 bin sıralamam ile Pamukkale kimya mühendisliğindeyim ve hava 20 derece, canını dişine takan adam Ankara'da -5 derece görüyor geceleri. Yozgat Bozok ve Kırşehir Ahi Evran gibi yerlerin sıralaması da nasıl bu kadar yüksek oluyor anlamıyorum, Kırşehir zaten doğduğum büyüdüğüm yer, Ankara Türkçe öğretmenliği okuduğum yer, Yozgat da dibimiz bir il; hiçbirinin öğrencileri cebzedecek aman aman özelliği yok açıkçası. Samsun Ondokuz Mayıs'a gideyim denize bakan kampüste okuyayım, kışı rahat geçireyim diye emek vermeye saygım sonsuz fakat bizim oralar için...
Vallahi Yozgat memleket, Balikesir ve Bursa'da da akraba var. Hatta kuzenim Balikesir Bandirma 17 Eylul'de ogretim gorevlisi olarak calisiyor.
En fazla 6 saat calisabiliyorum. Onda da 3 saat YDT calisiyorum. 3 de matematik.
Son düzenleme: