Günde yarım saatle bile birkaç haftada 5 kimya 5 fizik yapabileceğin konular bunlar. Girme dediklerim de contradicting falan gibi kanser edici kelimeleri öğrenmeye benziyor, istediğin kadar uğraş adam öyle bir şey bulup sorar çözemezsin ve keşke hiç bu konuya zaman harcamasaydım basit yerlerden netleri toplasaydım dersin.

Yok hocam matematik kisminda permutasyona falan demissiniz girme diye. O kismi sordum.

Not duseyim, bugune kadar sadece Matematik ve YDT calistim. Turkce, sosyal veya fene hic bakmadim.

dil bilgisi iyi olması gereken biri için hiç de iyi olmayan bir Türkçe.

Dil bilgim iyi degil. Bos biraktigim 7 sorunun tamami da dilbilgisiydi. Ayrica dilbigisi sorulari gereksiz zordu sinavda.

Hic calismadim fene. Mantikli gelen seylerle ve aklimda kalanalrla falan son 10 dk'da bakip salladim.

He ben olsam bu bölümler için ODTÜ'ye Hacettepe'ye Gazi'ye gireyim diye extreme çabalar göstermezdim. Olay kendini geliştirmekte bitiyor başarılı olmak için ve ODTÜ'de kendini geliştirme serumu vurmuyorlar öğrencilere. Bana göre sınava emek vermenin daha iyi bir sıralama yapmanın ana amacı daha sevdiğin bir şehirde okumak olmalı. Ben 160 bin sıralamam ile Pamukkale kimya mühendisliğindeyim ve hava 20 derece, canını dişine takan adam Ankara'da -5 derece görüyor geceleri. Yozgat Bozok ve Kırşehir Ahi Evran gibi yerlerin sıralaması da nasıl bu kadar yüksek oluyor anlamıyorum, Kırşehir zaten doğduğum büyüdüğüm yer, Ankara Türkçe öğretmenliği okuduğum yer, Yozgat da dibimiz bir il; hiçbirinin öğrencileri cebzedecek aman aman özelliği yok açıkçası. Samsun Ondokuz Mayıs'a gideyim denize bakan kampüste okuyayım, kışı rahat geçireyim diye emek vermeye saygım sonsuz fakat bizim oralar için...

Vallahi Yozgat memleket, Balikesir ve Bursa'da da akraba var. Hatta kuzenim Balikesir Bandirma 17 Eylul'de ogretim gorevlisi olarak calisiyor.

Şu anda günlük örneğin 8 saat

En fazla 6 saat calisabiliyorum. Onda da 3 saat YDT calisiyorum. 3 de matematik.

Son düzenleme:
Geometri, problemler, fizik, kimya ve paragrafa biraz dâha dikkat edersen net sayılarını arttırırsın.

Bölüm için net sayısı kıyaslamalarına kafanı yorma, değişme ihtimali yüksek olan şeyler bunlar, beynine gereksiz stres yükü bindiren etmenleri göz ardı et. Sosyal medya, haberler vs.

Ekran süreni azaltıp kitap okursan odağını arttırırsın, yanına on dakika da ip atlama ve ev işi basit antrenman eklersen yine yararını görürsün.

Hedefiniz ne? Öğretmenlik-tercümanlık falan mı?

Türkçe sınavda da kötü gelebilir

Nasil yani hocam?

Bir de denemede dil bilgisi sorulari cok detayliydi, yok dongurgecli ses dusmesi yok su bu, gecen yillarin TYT'lerinde hic boyle detayli soru gormemistim.

Geometri hic calismadim denemede de hic cozmedim.

Paragraftan 3 soru kacti. Bugune kadar hic paragraf rutinim olmadi.

Problemlerden bu sinavda kacan sorum yok. Ham problemden bahsediyorum. Oran oranti, sayi problemleri falan.

Ekran süreni azaltıp kitap okursan odağını arttırırsın,

Ekran surem telefonda 2 saat. Bunun 1 saati arkadasima sordugum sorular ve onlarin cozumunden dolayi Telegrama gidiyor. 1 saat keyfi.

Hedefiniz ne? Öğretmenlik-tercümanlık falan mı?

Ogretmenlik ancak mezuna birakmaktansa veya sehir disinda ogretmenlik okumaktansa Ankara'da diger bolumlere kayabilirim. Zaten formasyon alinabiliyor her bolumde.

Nasil yani hocam?

Bir de denemede dil bilgisi sorulari cok detayliydi, yok dongurgecli ses dusmesi yok su bu, gecen yillarin TYT'lerinde hic boyle detayli soru gormemistim.

Problemlerden bu sinavda kacan sorum yok. Ham problemden bahsediyorum. Oran oranti, sayi problemleri falan.

Ekran surem telefonda 2 saat. Bunun 1 saati arkadasima sordugum sorular ve onlarin cozumunden dolayi Telegrama gidiyor. 1 saat keyfi.

Ogretmenlik ancak mezuna birakmaktansa veya sehir disinda ogretmenlik okumaktansa Ankara'da diger bolumlere kayabilirim. Zaten formasyon alinabiliyor her bolumde.
Hocam merak ettiğim bir sorum var, hazır konusu açılmışken sorayım 🙂

Siz sınava kaç yıldır hazırlanıyorsunuz, temelimiz var mıydı yoksa sıfırdan mı başladınız. Benim sayısal temelim çok zayıf.

Hic calismadim fene. Mantikli gelen seylerle ve aklimda kalanlarla falan son 10 dakikada bakip salladim.
Sanırım güncel haliyle TYT 165 dakika. Neden normal şartlarda en az 20 / 120 * 165 = 27,5 dakika ayırmanız gereken kısıma 10 dakika kalıyor? Bu da bir sorun. Süreyi iyi kullanamıyorunuz demek.

Ayrica dil bigisi sorulari gereksiz zordu sinavda.
Buna diyor. Gerçek sınavda da öyle olursa ne yapacaksınız? Bir yıl beklemeye veya kötü bir yere gitmeye değer mi?

Siz sınava kaç yıldır hazırlanıyorsunuz

Bu yil ilk yilim. 12.sinifim.

Hicbir zaman duzenli ders calismadim. Ortaokulda ve 9.sinifta matematigim berbatti. 10. ve 11. sinifta amtematik en temelden olustu biraz. Bu sene de oradan yurudum.

Sanırım güncel haliyle TYT 165 dakika. Neden normal şartlarda en az 20 / 120 * 165 = 27,5 dakika ayırmanız gereken kısıma 10 dakika kalıyor? Bu da bir sorun. Süreyi iyi kullanamıyorunuz demek.

Zaten Fen'de hicbir sey bilmedigimi bildigim ici nFen'e bilerek zaman ayirmadim hocam. Sosyali 16 dk'da Turkceyi 45 dk'da cozdum. Kalan surenin neredeyse tamamini matematige verdim. Matematikte sorular fazla zamanimi aliyor. Bunun disinda sure sorunum yok.

Geometri çalışırsan birkaç net gelir, kolay konular var ama formül ezberlemen gerekiyor.
Paragraf çözersen güzel olur, benim deneyimlediğim kadarıyla soruları dâhâ az okuyarak dâhâ kilit noktaları dâhâ iyi hatırlamana yardımcı oluyor.
Forumda ibranice ve rusça dillerinin sanayi ve tekstil sektöründe değerli olduğundan bahsediyorlardı geçenlerde, İngilizce dilini kaptıktan sonra alan seçimime göre bu dillerden birini öğrenmeye kararlıyım, bir kenara yaz istersen.

Ayrıca denemeye bağlı olarak net sayısı biraz oynayabilir, net ve yanlış sayısında fark çıkarsa kafana takma. Yanlış çözdüğün sorulara dikkat etmen yeterli olur.