Makaleler
1
Hocalarım merak ettiğim bir konu var. Bayramda param varken ilerleyen yıllarda lazım olur diye kendime YKS başlangıç kitabı seti almıştım, soru dağılımına göz gezdirdim. Edindiğim bilgilere göre sınavda her konudan soru çıkmıyormuş, bu doğru mu? Eğer öyleyse en çok soru çıkan ve bana çalışmamda fayda sağlayacak konulara nereden erişebilirim? Resmi bir kaynak var mı?

Açıkçası ülkede artık üniversite okumanın pek bir kıymeti yok. İşsizlik çok yüksek, hizmet sektörü de asgari ücret zaten. Fakat yine de bir yerden başlamak güzeldir. 🙂

Hocalarım merak ettiğim bir konu var. Bayramda param varken ilerleyen yıllarda lazım olur diye kendime YKS başlangıç kitabı seti almıştım, soru dağılımına göz gezdirdim. Edindiğim bilgilere göre sınavda her konudan soru çıkmıyormuş, bu doğru mu? Eğer öyleyse en çok soru çıkan ve bana çalışmamda fayda sağlayacak konulara nereden erişebilirim? Resmi bir kaynak var mı?

Açıkçası ülkede artık üniversite okumanın pek bir kıymeti yok. İşsizlik çok yüksek, hizmet sektörü de asgari ücret zaten. Fakat yine de bir yerden başlamak güzeldir. 🙂
Hem evet hem de hayır. Bazı konulardan gerçekten sorular gelmiyor, bazı konulardansa her sene geliyor. Ancak bu, gelecek yıl da geleceği ya da gelmeyeceği anlamına gelmemekte. Her duruma karşı hazırlıklı olmakta fayda var. Konu dağılım kısmını aşağıya bırakıyorum; en azından temel yeterlik testi için. Alanınızı söylerseniz, alan yeterlik testinin konu dağılımını ona göre bırakırım.

Her konudan Soru cikmiyormus derken ? Bir konudan 5 sene boyunca soru cikmadiysa sinavin 6. senesinde de cikmayacagini kim garanti edebilir ? firsatin varken hepsine calis. Eger ben hepsine calisacagim fakat en cok soru gelen yerleri garantiye alayim diyorsan ki zamaninda bende oyle yaptim google yaz mesela AYT fizik soru dagilimi diye brans brans analizini yap.Kolay gelsin sinav icin basarilar.