kaganaltug

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Ankara
Arkadaşlar selamlar. Hedefim ilk 1000. Ondan ötürü biraz aradayım sporu bırakıp bırakmama konusunda. Sizce ne yapmalıyım? Şuan 5 nizami barfiks, 13-14 normal şınav çekebiliyorum. 7-8 elmas şınav çekebiliyorum. 25 tane de squat yapabiliyorum. 1 sene boyunca sporu bıraksam çok geriler miyim? Spor yapmayıp diyet mi yapayım? Evde calisthenics ile mi devam edeyim? Spora vakit ayırmanın sınav senesinde saçma olacağını düşünenler de var.

Sporu bırakmanın mental etkilerini de düşünün. Günde 1 saat kendinize ayıramıyorsanız mental olarak çökebilirsiniz bir süre sonra.

İlk 1000 tabii ki çok çalışma isteyen bir hedef. Benim görüşüm tamamen bırakmak yerine biraz hafifletebilirsiniz. Baktınız derslerinizi etkiliyor, yorgun hissediyorsunuz. O zaman tamamen bırakmayı düşünün.

Geriler, hamlarsınız. Onu geçtim, sporu asla bırakmayın. Hem motive olursunuz hem de kafanız dağılmış olur. Gelişme kısmından hiç bahsetmiyorum bile. Hayatınız boyunca her şeyi bir arada yapmanız gerekecek.

Ne bırakması kanka saçmalama lütfen. 20 30 dakika da kendine mentalin için spor için zaman ayıramayacaksan yaşama zaten. Spor candır, devam et.

Dersine etkisi olacak kadar zorlayacağını düşünmüyorum zaten. hele ki bacak gününden sonra...

Sporu bırakmanın mental etkilerini de düşünün. Günde 1 saat kendinize ayıramıyorsanız mental olarak çökebilirsiniz bir süre sonra.

İlk 1000 tabii ki çok çalışma isteyen bir hedef. Benim görüşüm tamamen bırakmak yerine biraz hafifletebilirsiniz. Baktınız derslerinizi etkiliyor, yorgun hissediyorsunuz. O zaman tamamen bırakmayı düşünün.
Bence bırakma, sınava çalışırken stresin artacak. Atmak için spor yapmak büyük bir avantaj, ikisini iyi idare edersen sonucunda pişman olmazsın.
Geriler, hamlarsınız. Onu geçtim, sporu asla bırakmayın. Hem motive olursunuz hem de kafanız dağılmış olur. Gelişme kısmından hiç bahsetmiyorum bile. Hayatınız boyunca her şeyi bir arada yapmanız gerekecek.
Ne bırakması kanka saçmalama lütfen. 20 30 dakika da kendine mentalin için spor için zaman ayıramayacaksan yaşama zaten. Spor candır, devam et.

Dersine etkisi olacak kadar zorlayacağını düşünmüyorum zaten. hele ki bacak gününden sonra...
Hocalarım aslında şöyle birkaç kişiyle görüştüm, YKS sürecinde spor bağımlı olma diyorlar. Yani vücudun geliştiğini görünce daha çok yapma isteği gelmesin diyorlar. Ondan ötürü tekrar bir sormak istedim. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yoksa antrenmanlarda set aralarını kısa tutuyorum max. 30 dakika sürüyor.

Hocalarım aslında şöyle birkaç kişiyle görüştüm, YKS sürecinde spor bağımlı olma diyorlar. Yani vücudun geliştiğini görünce daha çok yapma isteği gelmesin diyorlar. Ondan ötürü tekrar bir sormak istedim. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yoksa antrenmanlarda set aralarını kısa tutuyorum Max. 30 dakika sürüyor.

O konuya pek katılmıyorum, insan geliştiği bir konuda eksik kalmak istemez doğru ancak unutulan bir şey var. Vücudu da zorlamamak lazım. Zaten siz off-day'leri yaptığınızda, diyelim ki haftada 4 gün spor 3 gün off yapıyorsunuz. İsteseniz de bağımlı olamazsınız. Vücut izin vermez buna.

Sporu azaltın ama bırakmayın. Verebileceğim en iyi tavsiye budur.