Winner

Üstün
Merhaba sınava 2 ay kadar kaldı. İlk defa bu yıl çalışıyorum. EA alanındayım. Netlerim pek istediğim seviyede değil. Bu dönemde 95 üstü hedefliyordum fakat 80 - 85 arasındayım (TYT). AYT'de ise sözel derslerde bir sorun yok fakat matematikte limite geldim. Geometride ise bayağı bir sorunum var. Son 2 ayda kazanabilir miyim? Mezuna bırakın demeyin bırakma şansım hiç ama hiç yok.

Kolay anlayabileceğin konulara bak. Üçgenler bilgin iyi değilse geometride gelişmeyi bekleme. Analitik geometri bile 3-4 formülden ibaret olsa da tamamen temel bilgilerini ne kadar kullanabildiğin ile alakalı. Türevi elinden geldiğince iyi anlamaya çalış ve bolca soru çöz zaten sorular belli başlı tipler altında dönüp dolaşıyor. Türevi anlayınca zaten integral bayağı kolay gelebilir.Her sene bu konulardan 1 tane giriş seviyesinde soru geliyor beleş net niyetine cebine atabilirsin. Trigo için bolca soru çöz genel olarak indirgeme, yarım açı ve sin cos formüllerini bilmen gerekiyor. Bu kadar yazdım ama çarpanlara ayırma, polinom, parabol, denklem eşitsizlik ve fonksiyon bilgilerin iyi değilse onlara odaklanman lazım.

Kolay anlayabileceğin konulara bak. Üçgenler bilgin iyi değilse geometride gelişmeyi bekleme. Analitik geometri bile 3-4 formülden ibaret olsa da tamamen temel bilgilerini ne kadar kullanabildiğin ile alakalı. Türevi elinden geldiğince iyi anlamaya çalış ve bolca soru çöz zaten sorular belli başlı tipler altında dönüp dolaşıyor. Türevi anlayınca zaten integral bayağı kolay gelebilir.Her sene bu konulardan 1 tane giriş seviyesinde soru geliyor beleş net niyetine cebine atabilirsin. Trigo için bolca soru çöz genel olarak indirgeme, yarım açı ve sin cos formüllerini bilmen gerekiyor. Bu kadar yazdım ama çarpanlara ayırma, polinom, parabol, denklem eşitsizlik ve fonksiyon bilgilerin iyi değilse onlara odaklanman lazım.
Üçgenlerim iyi hocam. Fakat dörtgen, katı cisim, alan ve analitik kötü. Ayrıca matematikte limite kadar hiçbir sorun yok.

Üçgenlerim iyi hocam. Fakat dörtgen, katı cisim, alan ve analitik kötü. Ayrıca matematikte limite kadar hiçbir sorun yok.

Hocam o zaman bolca soru çözeceksiniz. Katı cisim ve analitik kendi başlarına bam başka bir konu değil. Dörtgenler için genel olarak belli başlı özellikleri bilseniz yeterli olacaktır. Paralel kenar yamuk, eşkenar dörtgen de belli başlı özellikleri var ve onun dışında bir soru sormuyorlar. Örneğin paralel kenar sorularının çoğu açı ortayın özelliği ile alakalı. Kısaca bence pratik eksiğiniz var. Konularınız bitince soru çözme kampı yapmanız fayadanıza olabilir. Veya günlük deneme çözebilirsiniz mat adına. Mebi'nin denemelerine bakmanızı tavsiye ederim. Çok kaliteli soruları var.
YT üzerinden de 2-3 kanaldan farklı soru tipleri görmen de iyi olacaktır.

Tamamen eksik olduğun ve yapabileceğini düşündüğün derslere ve konulara odaklan. Ben son 2 ay hiçbir hocamı dinlemeyip eksik olduğum ve yapabileceğim AYT konularına odaklanmıştım. Ciddi anlamda netim yükselmişti.

Sana tavsiyem, iyi bir üniversitede yazılım mühendisliği okuman olabilir. Bunun için şimdiden dikkat dağıtıcı olan araçları kullanmayı bırak. Baktın bu yıl olmadı, en azından 2 ay içinde bir çalışma düzenine uymuş olursun ve seneye inşallah olur.

Yazılım mühendisliği, biraz havalı bir meslek grubu olduğu için dedim. Yoksa dilediğin neyse onun için çalış tabii.

Sana tavsiyem, iyi bir üniversitede yazılım mühendisliği okuman olabilir. Bunun için şimdiden dikkat dağıtıcı olan araçları kullanmayı bırak. Baktın bu yıl olmadı, en azından 2 ay içinde bir çalışma düzenine uymuş olursun ve seneye inşallah olur.

Yazılım mühendisliği, biraz havalı bir meslek grubu olduğu için dedim. Yoksa dilediğin neyse onun için çalış tabii.
YBS düşünüyorum. Ayrıca mezuna bırakma şansım yok.

YBS düşünüyorum. Ayrıca mezuna bırakma şansım yok.
Yazılım dersleri de var mış bu bölümde. Güzel bölüme benziyor. İnşallah olur. Şimdiden güzel bir çalışma planı hazırlamalısın. Ben ders çalışırken, 40 dk. ders çalışır, 20 dk. dinlenirdim. İstersen sen de böyle dene.