Voski234 1

Üyecik
Öncelikle herkese iyi geceler. Ben YKS 2027'ye hazırlanan bir öğrenciyim. Şu anda paragraf, TYT matematik ve TYT fen derslerini ilerletiyorum. Konulardaki güncel durumum şu şekilde:

TYT Matematik: Konu olarak sadece EBOB-EKOK ve Bölme-Bölünebilme kaldı.
TYT Kimya: Mol kavramına kadar geldim, son 3 ünite kaldı.
TYT Biyoloji: Canlıların Sınıflandırılması konusundayım, 4 ünite kaldı.
TYT Fizik: Elektrik ve Manyetizma konusuna başlayacağım.
Durumum böyle şuanlık, henüz hiç denemelere geçmedim.

Bir de matematik moralimi çok bozuyor. Yeni nesil sorularda ciddi sıkıntı yaşıyorum; konunun kurallarını bilmeme rağmen soruları çözemiyorum. 345 Matematik çözüyorum; ilk testleri rahatça yapabiliyorum fakat yeni nesil ÖSYM tarzı testlerde tıkanıyorum. Sizce sürecin başlarında bu durum normal mi ve buradan sonra nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yavaştan haftada bir TYT denemesi atmaya başlayabilirsin. Konuları tam bitirmedimki ne işime yarayacak deme. En basitinden TYT süresi boyunca odaklanma ve hızlı okuma performansın artacak. Öğrendiği konuları denemede tekrar etmiş olacaksın ve eksiklerini görüceksin. Denemeyi mümkünse sınav ortamına benzer bir yerde çöz.

Matematik konusuna gelirsek. Beyin bir şey öğrenmeye başladımı nöron bağlantıları kurmaya başlar veya olanları güçlendirir. Öğrenmeye devam ettikçe bu bağlantılar daha işlek ve hızlı hale gelir. Eğer ders çalışmaya yeni başlıyorsan normal yeni nesil sorularda zorlanman. Çözdükçe ve konuları pekiştirdikçe açılırsın yeni nesil sorularda.

Yavaştan haftada bir TYT denemesi atmaya başlayabilirsin. Konuları tam bitirmedimki ne işime yarayacak deme. En basitinden TYT süresi boyunca odaklanma ve hızlı okuma performansın artacak. Öğrendiği konuları denemede tekrar etmiş olacaksın ve eksiklerini görüceksin. Denemeyi mümkünse sınav ortamına benzer bir yerde çöz.

Matematik konusuna gelirsek. Beyin bir şey öğrenmeye başladımı nöron bağlantıları kurmaya başlar veya olanları güçlendirir. Öğrenmeye devam ettikçe bu bağlantılar daha işlek ve hızlı hale gelir. Eğer ders çalışmaya yeni başlıyorsan normal yeni nesil sorularda zorlanman. Çözdükçe ve konuları pekiştirdikçe açılırsın yeni nesil sorularda.
Aslında ders çalışmaya haziranda başladım, öncesinde de matematik temeli attım. Bu yüzden AYT’ye ne zaman geçeceğim konusunda stres yapıyorum. Bu stres yüzünden de motivasyonum çok düşüyor. Sanki böyle bir şeyi sadece ben yaşıyormuşum gibi geliyor.

Aslında ders çalışmaya haziranda başladım, öncesinde de matematik temeli attım. Bu yüzden AYT’ye ne zaman geçeceğim konusunda stres yapıyorum. Bu stres yüzünden de motivasyonum çok düşüyor. Sanki böyle bir şeyi sadece ben yaşıyormuşum gibi geliyor.

İki üç konuya bak sadece senin yaşamadığını anlarsın.😀 Düzenli ve sağlam çalışmaya devam ettikten sonra sıkıntı yok.