YKS'de kaçıncı oldunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AMG GOAT
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    kaç yks
Bu arada bilgi geçmeyi unutmuşum ben; 9-10'um yok, 11.sınıfın ikinci sınavlarından sonra SAY geçtim ama sayısal geçtikten 1 hafta sonra aşil tendonumu kopardığım için 11.sınıfın sonuna kadar okula gitmedim ve üstüne üstlük 12.sınıfın 1.sınavlarına anca yetişebildim.
Yani bu senenin 1.döneminin 2.sınavlarından itibaren bastığımı söyleyebiliriz. Bu durumda güzel duruyor ama hedefimin yanından bile geçmediği için içim acayip buruk...
Benim kuzenim 20k yapmıştı mezuna bıraktı diğer sene 80k yaptı aynı netlerle. İçiniz buruk olmasın bence bir yer yazmalısınız. Her sene daha da zorlaşıyor her sene yığılmalar meydana geliyor. Benim tuzum kuru derseniz eğer mezuna bırakın ama benim vaktim değerli diyecekseniz bir bölüme gitmelisiniz. 2019'da girdim ilk sene 170 bin sıralama yapmıştım ve denemek için girmiştim ama bazı sorunlardan dolayı gidemedim sonra önüm açıldı memur oldum. Bazen hayat ne getirir bilemiyoruz. Bu yüzden içiniz buruk olmasın her şey bu sınav değil. Sıralamanız benim gözümde gayet ideal. Bunun mezuna bırakanları olacak, denemek için girenleri olacak, tercih yapıp gitmeyenleri olacak. Yani sıralamanızı kötü görmeyin gayet ideal.

Benim kuzenim 20k yapmıştı mezuna bıraktı diğer sene 80k yaptı aynı netlerle. İçiniz buruk olmasın bence bir yer yazmalısınız. Her sene daha da zorlaşıyor her sene yığılmalar meydana geliyor. Benim tuzum kuru derseniz eğer mezuna bırakın ama benim vaktim değerli diyecekseniz bir bölüme gitmelisiniz. 2019'da girdim ilk sene 170 bin sıralama yapmıştım ve denemek için girmiştim ama bazı sorunlardan dolayı gidemedim sonra önüm açıldı memur oldum. Bazen hayat ne getirir bilemiyoruz. Bu yüzden içiniz buruk olmasın her şey bu sınav değil. Sıralamanız benim gözümde gayet ideal. Bunun mezuna bırakanları olacak, denemek için girenleri olacak, tercih yapıp gitmeyenleri olacak. Yani sıralamanızı kötü görmeyin gayet ideal.
Benim için ideal falan değil hocam. Ailemdeki herkesin en kötü sıralaması 15.000 olduğunu düşününce hiç de iyi değil. Evet çok fazla sorunlarım oldu ama kimse bunu görmüyor sadece sonucumu görüyor.
Fiziksel olarak atlatmış da olsam bunun psikolojik boyutunu kimse düşünmüyor ve buna ailem de dahil.
Ben 11.sınıfın başından beri SAT veya YÖS düşünüyordum ve ben bunu söyledikçe bana verilen tek cevap: 'Yurt dışında okusan bile kendi hayatını kurman çok zor, seni göndermeyiz kazansan bile.' O son iki kelimenin verdiği acıyı düşünebiliyor musunuz?
Daha da kötüsü benim SAT ile sınavı kazanmama ailem imkan vermiyor, ben daha sene başında söylemiştim: 'Benim SAT için hazırlanmama izin verin, SAT ile kazanıp ülkede denklik alayım ve okulu bitireyim. Sonrasında da bu ülkeden defolup gideyim.' ama kimse beni dinlemediği için çaresizce hazırlandım bu sınava...

🤙
Screenshot_20240716_151912_Gallery.webp

Geri
Yukarı Alt