Surface Area
Üstün
- Makaleler
- 3
Bayadır bu tarz bir vaka yaşanmıyordu, ilginç...
Yok olur mu? Türevden sorulan bir sorunun ileri integral yorumunu ortaya atan birkaç hoca ve zaten soruyu yanlış yaptığı için onlarınki de doğru sayılsın diye ileri integral falan bilmediği halde bağıra bağıra matematik bilimi savunan üç beş amele olursa olacağı bu olur.5 kere baştan çözülüyor kanka anlarsın ya hata olmasına imkan yok. 23. Soruda gayet de 3. öncül oluyordu bu arada.
Yalnız 1 yapanların çoğu nerede yanlış yaptığını bile bilmiyordu. Sözde kendini matematikçi diye adlandıran elemanların çıkıp müfredat dışı çözümle yapmasıyla yalnız 1 yapanlar, bakın oramagomaburamago yöntemiyle oluyor demeye başladı. Elemanlara o yöntemle çözdürmeye çalışsan, çözemezler.Yok olur mu? Türevden sorulan bir sorunun ileri integral yorumunu ortaya atan birkaç hoca ve zaten soruyu yanlış yaptığı için onlarınki de doğru sayılsın diye ileri integral falan bilmediği halde bağıra bağıra matematik bilimi savunan üç beş amele olursa olacağı bu olur.
Daha yazdıkları sorunun müfredat dışında ileri matematik bilgisinden bir yorum içermemesi gerektiğini anlayamayacak kadar acizler. Ne oldu olan bizim nete oldu. İptal de etmemişler.
Çözemezler zaten. Azıcık akıl olsaydı şu soruyu yazan eleman o cevap anahtarına gidip 1 ve 3 yazmazdı. Soruyu yazan adam 1 ve 3 olarak cevabını tanımlıyor cevap anahtarına öyle ekliyor, ki bu bir eğitim görevlisi. Eğitim görevlisinin yazdığı soruyu ondan daha zekice bir yorumla çözmemiz isteniyor. Vay be, NASA'ya falan alıyorlar herhalde.Yalnız 1 yapanların çoğu nerede yanlış yaptığını bile bilmiyordu. Sözde kendini matematikçi diye adlandıran elemanların çıkıp müfredat dışı çözümle yapmasıyla yalnız 1 yapanlar, bakın oramagomaburamago yöntemiyle oluyor demeye başladı. Elemanlara o yöntemle çözdürmeye çalışsan, çözemezler.
Bahsettikleri yöntemle çözen kişi de YKS ile uğraşmaya bile kalkmazdı.Çözemezler zaten. Azıcık akıl olsaydı şu soruyu yazan eleman o cevap anahtarına gidip 1 ve 3 yazmazdı. Soruyu yazan adam 1 ve 3 olarak cevabını tanımlıyor cevap anahtarına öyle ekliyor, ki bu bir eğitim görevlisi. Eğitim görevlisinin yazdığı soruyu ondan daha zekice bir yorumla çözmemiz isteniyor. Vay be, NASA'ya falan alıyorlar herhalde.
Dünyada ilk 100'de 2-3 tane üniversiten anca var, yarıyor bu rollenmeler. Bu ülkede bir tane adam akıllı yönetilen bir şey yok bakın, tez zamanda uzayıp gideceğim buradan, sonra da yurt dışından kurulu düzenimiz var zart zurt tweet'i atacağım ben de.
Şu soruyu normal ekstremum çalışmış birisi her halükarda 1 ve 3 yapardı. Bak belki gerçekten o yorumları yapan çok ileri seviye öğrenciler olmuştur saygım sonsuz ama şu soru için o kadar fazla kişi bağırdı çağırdı ki, çok belli oluyor matematikle alakası olmayan adamların bile sadece iptal olsun diye böyle söyledikleri.
Ne oluyorsa olsun var ya, yazılım sektöründe kendimi geliştirip ilk işim bu ülkeden kaçmak. Madem bu insanlar bu kadar saçma sapan insanlar tarafından yönetilmeye çok okey, burada hep beraber vergi vermeye devam etsinler, ben ilk fırsatta gideceğim. Yıllardır siyaseti, bakanlıkları, eğitim kurumları olsun her yerde saçma sapan hatalar, her yerde sorunlar, profesyonellikten uzak olaylar vs. vs.Bahsettikleri yöntemle çözen kişi de YKS ile uğraşmaya bile kalkmazdı.
Büyük ihtimalle mahkemeye falan taşınacak olay.
En azından insanların yozlaşmış ve bu denli her şeye okey olmadığı yerler var. Ayrıca en azından biraz olsun refah içinde yaşıyorlar, medenice iletişim kurabileceğin insan sayısı daha fazla. Bizim ülkenin insanı merdiven altında yaşar, yiyeceği ekmeği çöpten bulacak kadar parasız kalır da gene partizanlık yapar.@umut gitmeyi düşündüğünüz ülke de bu ülkeden pek farklı olmayacak.
Yanlış yönetim - yolsuzluk şu an AB ve ABD'de de dahil pek çok ülkede hakim olan bir yanlış...