Merhaba arkadaşlar,

YKS'ye son 30 gün kaldı ve bu sürede neler yapabileceğimizi konuşmak istedim. Hepimiz farklı seviyelerdeyiz; kimi TYT'ye ağırlık veriyor, kimi AYT'ye, kimimiz denemelere yükleniyor. Ama hepimizin ortak derdi: Bu 30 günü en iyi şekilde nasıl değerlendirebiliriz?

Bu başlık altında şunları konuşabiliriz:
  • Günlük nasıl bir program izlenmeli?
  • Tekrar mı yapmalı, yoksa eksik konu mu bitirmeli?
  • Deneme çözme sıklığı nasıl olmalı?
  • Moral ve motivasyon nasıl korunur?
  • Net arttırmak hâlâ mümkün mü?
Siz bu süreçte ne yapıyorsunuz, neler önerirsiniz? Özellikle son 30 gün tecrübesi olanlar varsa, paylaşımları çok değerli olur. Hep birlikte birbirimize destek olalım!

3D AYT'yi erittim baştan sona. Bu akşam into bitecek ve AYT matı 5 kaynaktan bitirmiş olacağım. Geri kalan zamanda AYT fene yüklenmeyi düşünüyorum. Onlardan birer kaynak bitirdim ancak netler çok dalgalı fen kısmında. TYT adına sadece deneme çözüyorum 3 günde bir.

Merhaba arkadaşlar,

YKS'ye son 30 gün kaldı ve bu sürede neler yapabileceğimizi konuşmak istedim. Hepimiz farklı seviyelerdeyiz; kimi TYT'ye ağırlık veriyor, kimi AYT'ye, kimimiz denemelere yükleniyor. Ama hepimizin ortak derdi: Bu 30 günü en iyi şekilde nasıl değerlendirebiliriz?

Siz bu süreçte ne yapıyorsunuz, neler önerirsiniz? Özellikle son 30 gün tecrübesi olanlar varsa, paylaşımları çok değerli olur. Hep birlikte birbirimize destek olalım!
Yetişmez bu saatten sonra. Ben mezuna bıraktım bile.

Daha az önce bitkiyi de bitirerek konu çalışmalarımı tamamladım. Bundan sonra seri deneme ve analizler üzerinden gitmeyi düşünüyorum. AYT Mat hadi tamam bi düzene oturdu da fendeki dalgalanma çok fena :D

Tüm konuları bitirdikten sonra son 30 gün sadece deneme odaklı sabah ve akşam denemeleri olarak ilerlemiştim. Moral motivasyon açısından sosyal medyayı kapat çünkü sen çalışırken insanları eğlenir şekilde görmek kendinde düşüşe sebep olur. Denemelerde aldığın netleri ve sonuçları ciddiye alma. Hata yapabilirsin. Adı üstünde denemedir. Hatalarını ve yanlışlarını düzeltmek için odaklan. İyi yaptığın denemeden sonra "ya ben iyiyim başarılıyım" rehavetine sakın kapılma. Her sınavı ciddiyetle çöz. Hiçbir şey için geç değil. Konun eksik olsa bile sakın bırakma. Ne öğrenirsen kar kardır. Sınavda bir soru seni yüzlerce hatta binlerce kişinin önüne geçirebilir. Sınavdan 2 gün önce çalışmayı tamamen bırak ve sosyal aktivitelerle zihnini dinlendir.

Her akşam AYT Edebiyat Branş denemesi ile Paragraf denemesi, ardından AYT Felsefe öncesi TYT Felsefe tekrarı yapıyorum AYT Felsefe’yi çok hızlıca bitireceğim. (3-5 gün kadar, zaten konular kısa) AYT Felsefe sonrası da AYT Coğrafya ve AYT Felsefe branşları günde 3’er 3’er çözünce normal AYT denemeleri için 10-15 günüm kalıyor onları da halledeceğim.

TYT Fen’de çıkacak kesin konulara bakacağım. Matematik geçti artık bundan sonra.

Merhaba arkadaşlar,

• Günlük yapılabiliyorsa 1 TYT ve 1 AYT denemesi yapılıp analiz yapılmalı. Bunun haricinde hedef ön lisans değilse TYT'ye sadece denemelerle bakılmalı, ekstra bir efor sarfedilmemeli. Tamamen AYT odaklanılmalı
  • Tekrar yapmalı. AYT için kesin çıkacak kısa ve öz konular çalışılmalı. Nokta atışı yaparak kesin çıkan konulara bakılmalı.
  • Konular tamamen bittiyse 1 TYT ve 1 AYT günlük. Konular bitmediyse 1 gün TYT diğer gün AYT şeklinde yapılmalı.
  • Moral ve motivasyonu korumanın tek yolu geleceğine odaklanmaktır. Şu anda yaparsan ileride nasıl rahat edeceğinin hayallerini kurmaktır.
  • Evet mümkün. 1 ayda düzenli çalışma ile belki 50 net artmaz ama 10 net artırılabilir.