Veira

Başarılı
Fazla karamsarlık yapıyorum, kafayı yiyeceğim. Mezun senem. Sayısalım. Bu zamana kadar düzenli çalıştığım söylenemez. TYT netlerim 60-70 arası. AYT 15 civarı. 15 bin (TYT 100, AYT 60 oluyor sanırım ortalama) yapmak hedefim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? TYT fenim sağlam değil. Ocağın yarısına kadar TYT feni oturtturup AYT'ye mi başlamalıyım yoksa şimdi başlayayım mı? Bir yol bir tavsiye verecek varsa çok makbule geçer.

@SF26 hocam sizi bu tarz konularda görüyordum. Var mıdır tavsiyeniz?

Son düzenleme:
Fazla karamsarlık yapıyorum, kafayı yiyeceğim. Mezun senem. Bu zamana kadar düzenli çalıştığım söylenemez. TYT netlerim 60-70 arası. AYT 15 civarı. 15 bin (TYT 100, AYT 60 oluyor sanırım ortalama) yapmak hedefim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? TYT fenim sağlam değil. Ocağın yarısına kadar TYT feni oturtturup AYT'ye mi başlamalıyım yoksa şimdi başlayayım mı? Bir yol bir tavsiye verecek varsa çok makbule geçer.

Selam 6 ay kısa bir süreç değil. Kendimde dahil sınava hazırlanıyorum ve elimden geldiğince ders çalışıyorum. Bu süreç zarfında süreyi lütfen yetişir mi diye kafaya takmayın. Sizin potansiyelinize ve çalışmanıza bağlı olarak yetişir. TYT feni hızlıca 10-15 günde bitirip AYT geçin. AYT ile mesela Türkçede çalışırsınız. 2 günde bir branş denemesi çözün. 1 gün Türkçe çalışın. AYT de tamamlamanız gerekn 65 net var. AYT önem vermeniz daha önemli. 80 TYT yapsanız. Yeter. Önemli olan AYT nelerimi 70 civarına getirebilmek. OBP etkisi de var tabii. Benimki kırık mesela. Kolay gelsin.

Selam 6 ay kısa bir süreç değil. Kendimde dahil sınava hazırlanıyorum ve elimden geldiğince ders çalışıyorum. Bu süreç zarfında süreyi lütfen yetişir mi diye kafaya takmayın. Sizin potansiyelinize ve çalışmanıza bağlı olarak yetişir. TYT feni hızlıca 10-15 günde bitirip AYT geçin. AYT ile mesela Türkçede çalışırsınız. 2 günde bir branş denemesi çözün. 1 gün Türkçe çalışın. AYT de tamamlamanız gerekn 65 net var. AYT önem vermeniz daha önemli. 80 TYT yapsanız. Yeter. Önemli olan AYT nelerimi 70 civarına getirebilmek. OBP etkisi de var tabii. Benimki kırık mesela. Kolay gelsin.
Teşekkürler. OBP puanım 83. Sanırım epey aşağıya çekecek. TYT'yi hızlıca halledip AYT'ye hazırlanmam gerek dediğiniz gibi. Sınavın kaderini o sınav belirliyor. Branş denemesi olarak sadece TYT fen için mi yoksa matematik ve türkçe içinde çözeyim mi? TYT fen branş ve genel TYT daha mantıklı olacak sanırım?

Fazla karamsarlık yapıyorum, kafayı yiyeceğim. Mezun senem. Bu zamana kadar düzenli çalıştığım söylenemez. TYT netlerim 60-70 arası. AYT 15 civarı. 15 bin (TYT 100, AYT 60 oluyor sanırım ortalama) yapmak hedefim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? TYT fenim sağlam değil. Ocağın yarısına kadar TYT feni oturtturup AYT'ye mi başlamalıyım yoksa şimdi başlayayım mı? Bir yol bir tavsiye verecek varsa çok makbule geçer.

TYT net dağılımı nasıl, sanırım EA'yız?

O netlerden hedefledigin netlere 6 ay icerisinde cekmek baya zor ama bunu bu sekilde dusunme. Elinden geleni yapmadigin taktirde her halukarda daha kotusu olacak. Daha fazla calismanin sana bir zarari yok. Yukarida arkadasin dedigin gibi yetisir mi vs. diye dusunmeden sadece calismana odaklanman gerek. Bu zamana kadar bunu yapmadigin icin stres oluyorsun zaten. Gercekten calisirsan vicdani bir rahatlik da gelecek emin olabilirsin.

Fen bas, AYT Matematik'e başla, Türkçede eksik konuları halledip denemelere geç, sosyalde de denemelere geç.

Çok mu geç kaldım? Geç kalsam bile başlayacağım tabii ama bir şeylerin farkına geç varınca insan pişman oluyor. AYT matematiğe yarından itibaren başlayacağım.
Çalışma metodu olarak nasıl önerirsin?

O netlerden hedefledigin netlere 6 ay icerisinde cekmek bayağı zor.

Beklediğim bir cevap değildi hocam. En azından ihtimal biraz yüksek görüyordum. :confused:

Çok mu geç kaldım? Geç kalsam bile başlayacağım tabii ama bir şeylerin farkına geç varınca insan pişman oluyor. AYT matematiğe yarından itibaren başlayacağım.
Çalışma metodu olarak nasıl önerirsin?

Günde en az 10 saati gözden çıkarıcan, fendeki konuları bitirip AYT'ye başlaman 30 günü almamalı. Sağlam bir şekilde 1 ayda bitirip geç AYT'ye.
Çalışma metodu kişiye özel.