Arkadaşlar biliyorsunuz: Twitch ve kick filan kapatılıyor, biz de YouTube kapanır mı diye endişeliyiz. Aranızda bu işten anlayan arkadaş varsa bilen biri YouTube gibi alternatif uygulama geliştirse Techolay kullanıcıları dahil birçok kişi kullanabilir. YouTube kapanırsa ürettiğimiz uygulamaya geçeriz diye düşünüyorum. @Pcman80 hocamla geçti konuşmalarımız, ben de mantıklı buldum şahsen. API'yi de YouTube'dan çekmek mantıklı gibi.

API'ı YouTube'dan çektikten sonra yasaklanırsa zaten uygulama bozulur. Yani yapılabilir fakat gereksiz olur. VPN varken saçma sapan triplere girmeye gerek yok.

Forum kullanıcaları her halde destek çıkar?

Destek ciksa bile kimi izleyeceksin? YouTube'dan alisik oldugumuz, izledigimiz kisiler orada olmayacak mesela. Forumda YouTuber gormuyorum ben. Kapanmasi mumkun degil. Zira siyasetcilerde kullaniyor cunku.

YouTube alternatifleri bolca var zaten, ornegin Dailymation, Vimeo vb. Ama kim kullaniyor?

En son yasaklanacak olan sey YouTube olur bence.

Sevgili @EsatKa hocam YouTube kapanacak derken kumar yayınları videoları dönüyor ortada sence milli piyango BTK yanına alıp yasaklamaz mı? Ben yasaklanacağını düşündüğüm için kesin zaten kapanacak yazdım. Size örnek bir görsel atayım bakın kumar yuva yapmış YouTube'da sence BTK YouTube'a el atmaz mı? Kapanmaması sürpriz olur zaten.

sdfssdf.webp

Eğer kapanırsa kapanmış olduğu için öyle dediğini düşünüyorum. Öyle değil mi hocam? @995
Öyle hocam zaten kapanmaması sürpriz olur hocam bakın yukarıya kumar dönüyor YouTube'da zaten. Hadi ben yorumumu düzeltiyim fakat yine de kapatılacağını savunuyorum yukarıdaki görsele bakın hocam.

Sevgili @EsatKa hocam YouTube kapanacak derken kumar yayınları videoları dönüyor ortada sence milli piyango BTK yanına alıp yasaklamaz mı? Ben yasaklanacağını düşündüğüm için kesin zaten kapanacak yazdım. Size örnek bir görsel atayım bakın kumar yuva yapmış YouTube'da sence BTK YouTube'a el atmaz mı? Kapanmaması sürpriz olur zaten.

Eki Görüntüle 22300

Devletin direkt siteyi yasaklamasına gerek yok. YouTube'a ihtar gönderip istedikleri kanalı, videoyu engelleyebilirler Twitch'den farklı olarak.

Eki Görüntüle 22300

Hocam bu kadar büyük bir platformda birkaç küçük kanal için kimsenin platformu yasaklayacağını sanmam. Kumar içeriği yayınlayan kanallar kapatılır. Bu olay birkaç ay içerisinde tarihe karışır fazla kasmaya gerek yok.

Bu sayfalar Instagram'da da var. Instagram için de alternatif mobil uygulama geliştirmek lazım anlaşılan😀

Devletin direkt siteyi yasaklamasına gerek yok. YouTube'a ihtar gönderip istedikleri kanalı, videoyu engelleyebilirler Twitch'den farklı olarak.
Fakat devlet artık bir zaman sonra tükenirse? Çünkü bu kanallar yedek kanallar açabiliyorlar BTK bir tek siz mi akıllısınız deyip direk YouTube yasaklayabilir. Fakat siz bilirsiniz kapanmaması sürpriz olur dediğim gibi.

Hocam bu kadar büyük bir platformda birkaç küçük kanal için kimsenin platformu yasaklayacağını sanmam. Kumar içeriği yayınlayan kanallar kapatılır. Bu olay birkaç ay içerisinde tarihe karışır fazla kasmaya gerek yok.
Kasmaya gerek yok deyip es geçebiliriz fakat devlet bir zaman sonra tükenebilir ve milli piyango önlemini almak için BTK başvurur BTK bu kumar siteleri ihlalle baktı çözülecek gibi değil çoğalıyor. Mecburen yasaklayacak YouTube'yi. Zaten kapanmaması sürpriz olabilir dediğim gibi.

Bu sayfalar Instagram'da da var. Instagram için de alternatif mobil uygulama geliştirmek lazım anlaşılan😀
Saygı duyarım. Önerim mantıksız olabilir. Küsura bakmayın. Fakat dediğim gibi bir an @Pcman80 hocamın lafını mantıklı bulup konu açtım.

Son düzenleme:
@995 Gelistirebiliyorsaniz gelistirin. Bu projeyi yapmaniz icin illa kapanmasina gerek yok. Sizin dusuncenize katilmiyorum ama ben. Bahsettiginiz YouTube, Twitch veya Kick gibi bir platform degil. Arkasinda Google var. Bu tur videolari devlet degil direkt YouTube'un kendisi engelliyor zaten. Devlet gerekirse Google'a para cezasi uygulayabilir bu tarz iceriklere izin verdigi icin, ama kapatmaz.

YouTube'a alternatif olabilmek...

Düşündüm de, çok zor öyle böyle değil işten anlayan birisiyim, sayısız kez dosya depolama sitesi, forum sitesi, portal içerik paylaşım sitesi çakma Facebook konseptli siteler kurdum, inan ki devasa bir depolama sunucusu lazım, ayrıca 7/24 takibini sağlayacak en az 1.000 kişilik ekip, bu sadece destek ve geliştirme kısmı moderatör vs dahil değil Facebook gibi site kurmak YouTube'dan daha kolay.

API'ı YouTube'dan çektikten sonra yasaklanırsa zaten uygulama bozulur. Yani yapılabilir fakat gereksiz olur. VPN varken saçma sapan triplere girmeye gerek yok.
Hocam VPN'de yasaklanacak. Haberleri hiç takip etmiyor musunuz? BTK birkaç VPN kapattı dahasınıda kapatmayı hedefliyor.

@995 Gelistirebiliyorsaniz gelistirin. Bu projeyi yapmaniz icin illa kapanmasina gerek yok. Sizin dusuncenize katilmiyorum ama ben. Bahsettiginiz YouTube, Twitch veya Kick gibi bir platform degil. Arkasinda Google var. Bu tur videolari devlet degil direkt YouTube'un kendisi engelliyor zaten. Devlet gerekirse Google'a para cezasi uygulayabilir bu tarz iceriklere izin verdigi icin, ama kapatmaz.
Hocam ben geliştirmeyeceğim sizin aranızda geliştiren çıkar belki diye öneride bulunuyoruz. Biz bu konuda uzman değiliz.

YouTube'a alternatif olabilmek...

Düşündüm de, çok zor öyle böyle değil işten anlayan birisiyim, sayısız kez dosya depolama sitesi, forum sitesi, portal içerik paylaşım sitesi çakma Facebook konseptli siteler kurdum, inan ki devasa bir depolama sunucusu lazım, ayrıca 7/24 takibini sağlayacak en az 1.000 kişilik ekip, bu sadece destek ve geliştirme kısmı moderatör vs dahil değil Facebook gibi site kurmak YouTube'dan daha kolay.
Siz bu işten anlayan birisisiniz hocam alternatif yaratabilir miyiz? Siz yaratın biz fazla bilgimiz yok. Alternetif olarak rakip olmak gibi değil aslında sadece kapanınca geçiş yapmak gibi bir şey. Kendi aramızda kullanacağız sadece buradaki arkadaşlar fazlasıyla yeter alternatif uygulamamıza.