Detaylar
Kim cevapladı?Renkli Klavye
Yetkin
- Makaleler
- 1
Hocam VPN'de yasaklanacak. Haberleri hiç takip etmiyor musunuz? BTK birkaç VPN kapattı dahasınıda kapatmayı hedefliyor.
Hocam ben geliştirmeyeceğim sizin aranızda geliştiren çıkar belki diye öneride bulunuyoruz. Biz bu konuda uzman değiliz.
Siz bu işten anlayan birisisiniz hocam alternatif yaratabilir miyiz? Siz yaratın biz fazla bilgimiz yok. Alternetif olarak rakip olmak gibi değil aslında sadece kapanınca geçiş yapmak gibi bir şey. Kendi aramızda kullanacağız sadece buradaki arkadaşlar fazlasıyla yeter alternatif uygulamamıza.
Yapılır ama çok riskli bir kumar...
Faktörler:
-En az 1 yıllık en pahalı sunucuya para ödemesi yapılacak.
-Reklam ödemeleri.
-Ar-ge çalışması için günün 8 saatini rahatlıkla bu geliştirme sürecine ayırmak gerekli.
- Çok iyi bir içerik sansür sistemi geliştirilmeli(sakıncalı içerik yüklemesi yapıldığı zaman, para ve zaman kaybı yaşarız)
Yani temel de ağır basan şeyler bunlar.
Sonuç: Yapılmaz değil yapılır ama, bir forum sitesinden daha çok kitlenin ihtiyaç duyduğu zaman yapılabilir.
Kapanırsa tepkiniz ne olurdu? Hocam.Ne bu tantana 2 gündür YouTube kapanacak/kapanırsa diye? Kapanmaz merak etmeyin.
Yani demek oluyor ki. Ne kimse uğraşır ne kimse ödemeden dolayı bu işe el atar. Anladım üzücü umarım bazı YouTube kapanmaz diyen arkadaşlar dedikleri doğru çıkar.Yapılır ama çok riskli bir kumar...
Faktörler:
-En az 1 yıllık en pahalı sunucuya para ödemesi yapılacak.
-Reklam ödemeleri.
-Ar-ge çalışması için günün 8 saatini rahatlıkla bu geliştirme sürecine ayırmak gerekli.
- Çok iyi bir içerik sansür sistemi geliştirilmeli(sakıncalı içerik yüklemesi yapıldığı zaman, para ve zaman kaybı yaşarız)
Yani temel de ağır basan şeyler bunlar.
Sonuç: Yapılmaz değil yapılır ama, bir forum sitesinden daha çok kitlenin ihtiyaç duyduğu zaman yapılabilir.
Hocam bizimkiler işi daha ileri götürüyor. Haberleri takip ediyor musunuz? BTK bazı VPN'leri yasaklamış.Kapanırsa yapabilen DNS'le yapamayan VPN'le girer. O kadar kafaya takmaya gerek yok sadece direkt giremeyeceğiz dolaylı gireceğiz. Hiç İran veya Çin'in ayrı bir platform yaptığını görmedim, onlarda böyle giriyor. Bu ayrıca bütün internet için geçerli.
NqrkOz
Üstün
- Makaleler
- 6
Biliyorum, hatta issimde vereyim ProtonVPN mesela, en güvenilir sağlam kaliteli VPN'lerden birisiydi. VPN'ler internette bin tane var hatta bunlar görünür kısım, bir de görünmeyen İran, Çin şekli herkesin ulaşamayacağı toplulukların sağladıkları VPN'ler var, birebir cihaza bağlanmalı siteler var ama onları da söyle miyim bana kalsın. Onlarda örnek veriyorum Şangay'dan Texas'a 1mbps'le falan bağlanıyorlar ama Kuzey Kore seviyesinde sansür olsa da fark edilmiyorsun.Hocam bizimkiler işi daha ileri götürüyor. Haberleri takip ediyor musunuz? BTK bazı VPN'leri yasaklamış.
- Makaleler
- 43
Biliyorum, hatta issimde vereyim ProtonVPN mesela, en güvenilir sağlam kaliteli VPN'lerden birisiydi. VPN'ler internette bin tane var hatta bunlar görünür kısım, bir de görünmeyen İran, Çin şekli herkesin ulaşamayacağı toplulukların sağladıkları VPN'ler var, birebir cihaza bağlanmalı siteler var ama onları da söyle miyim bana kalsın.
Proton VPN'i hala kullanabiliyorum ben. GTA'da Online'a girerken iş görüyor.
NqrkOz
Üstün
- Makaleler
- 6
Hocam internet servis sağlayıcınız TurkNet ise girilebiliyor galiba, Türk Telekom'la şu an böyle:Proton VPN'i hala kullanabiliyorum ben. GTA'da Online'a girerken iş görüyor.
- Makaleler
- 43
Hocam internet servis sağlayıcınız TurkNet ise girilebiliyor galiba, Türk Telekom'la şu an böyle:Eki Görüntüle 22322
Evet TurkNet.
NqrkOz
Üstün
- Makaleler
- 6
TurkNet DNS'i diğer servis sağlayıcıları gibi değil, hükümetin bu tür eylemlerini çaktırmadan yapmayabiliyorlar ya da geciktiriyorlar. TurkNet biraz daha özgür. Kağıt gidiyordur, yapmıyorlardır zaten fazla kişi kullanmıyor, ülkenin yarısından fazlasını Türk Telekom sağladığı için dikkat çekmiyor.
Hocam VPN'de yasaklanacak. Haberleri hiç takip etmiyor musunuz? BTK birkaç VPN kapattı dahasınıda kapatmayı hedefliyor.
O VPN kapanır bu VPN devam eder hocam. Hepsini engelleyemezler bir yol bulunur.
Bunlar ha deyince olacak isler degil ve zaten yapilmisi da bol bol var. Tavsiyem Cloudflare Warp kullanmaniz.Arkadaşlar biliyorsunuz: Twitch ve Kick filan kapatılıyor, biz de YouTube kapanır mı diye endişeliyiz. Aranızda bu işten anlayan arkadaş varsa bilen biri YouTube gibi alternatif uygulama geliştirse Techolay kullanıcıları dahil birçok kişi kullanabilir. YouTube kapanırsa ürettiğimiz uygulamaya geçeriz diye düşünüyorum. @Pcman80 hocamla geçti konuşmalarımız, ben de mantıklı buldum şahsen. API'yi de YouTube'dan çekmek mantıklı gibi.