Çözüldü YouTube izlerken bilgisayar kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mahmutburak33

Becerikli
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımda Chrome'den Youtube izlerken PC kapanıyor. Ancak Opera ile izlerken ya donuyor ya da ekranda çizgiler belirip arkada da değişik bir ses çalıyor. Yani çalışan bilgisayardan RAM'i çıkarmışsınız gibi bir ses. Bunun çözümü var mı? Uzun zamandır bu sorunu yaşıyorum. Orijinal Windows 10 kurulu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun gözükmüyor. Açıkçası kontrol edilebilecek bir şey de kalmadı benim aklımda. @20424 hocam bakarsa belki o bir şey söyleyebilir.

Evet arkadaşlar uzun sürenin ardından sorunumu sonunda çözdüm. Günlerdir YouTube yorumları okuyarak forumlar gezerek sorunu bugün çözdüm. Sorunun kaynağı BIOS'taki işlemcinin C states ayarının Auto da olmasıymış ve onu disabled yaptığımda çok şükürki baş belası hatam çözüldü. Ne GPU ne de PSU değiştirdim direk bu ayarı disabled yaptım ve sorunum çözüldü. Herkese yardımları için teşekkür ediyorum sorunum çözüldü.
Sistem bileşenleri nedir hocam? Belki PSU, RAM ve ekran kartı bozulmuştur.

Sistem bileşenleri nedir hocam? Belki PSU, RAM ve ekran kartı bozulmuştur.
Sistem eski gibi duruyor belki uzun zamandır bakımı yapılmamıştır? Veya rx 580 de sorun oalbilir. 2.ci seçenek olarakta işlemciden şüphelenmek daha mantıklı gibi siteminizde.

PSU şüpheli geldi hocam, OCCT Power testi yapar mısınız? 12V kanalı takip edin, 11.6V aşağı görüyor ise sıkıntı.

Sistem eski gibi duruyor belki uzun zamandır bakımı yapılmamıştır? Veya RX 580 de sorun oalbilir. 2.ci seçenek olarak da işlemciden şüphelenmek daha mantıklı gibi siteminizde.

İşlemcimi yeni aldım bakımlarını kendim yaptım kule tipi takılı ekran kartından olabilir ama pek sanmam çünkü ağır yüklü oyunlar oynarken böyle bir hata ile karşılaşmıyorum.

PSU sıkıntılıysa sorunun onda kaynaklı olma ihtimali daha fazla.

PSU sıkıntılı derken bozuk anlamında değil marka anlamında.

PSU şüpheli geldi hocam, OCCT Power testi yapar mısınız? 12v kanalı takip edin, 11.6v aşağı görüyor ise sıkıntı.

Hocam pek anlamam sizin bilginiz var mı?

Olay görüntüleyicisinde neden kapandığı hakkında bilgi olması gerekli. Oraya bakar mısın?

Önemli kısmında yazar genelde.

Ne hakkında bilgi hocam? Kullandığınız PSU iç bileşenleri çöp diye hatırlıyorum, 12V kanalı büyük ihtimalle dengesizdir. PSU için OCCT Power testi yapın, 11.6V aşağı görüyor ise zaten sıkıntı. Ekran kartı için FurMark testi yapabilirsiniz. @Yusuf7878 hocamın dediği gibi olay görüntüleyicisini kontrol edin.

Mining güç kaynaklarının 12v hattı sağlam oluyor genelde. Hatta bazılarında bulk kapasitör olarak nippon chemi-con bile kullanıldığı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…