Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mahmutburak33

Becerikli
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımda Chrome'den Youtube izlerken PC kapanıyor. Ancak Opera ile izlerken ya donuyor ya da ekranda çizgiler belirip arkada da değişik bir ses çalıyor. Yani çalışan bilgisayardan RAM'i çıkarmışsınız gibi bir ses. Bunun çözümü var mı? Uzun zamandır bu sorunu yaşıyorum. Orijinal Windows 10 kurulu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun gözükmüyor. Açıkçası kontrol edilebilecek bir şey de kalmadı benim aklımda. @20424 hocam bakarsa belki o bir şey söyleyebilir.

Evet arkadaşlar uzun sürenin ardından sorunumu sonunda çözdüm. Günlerdir YouTube yorumları okuyarak forumlar gezerek sorunu bugün çözdüm. Sorunun kaynağı BIOS'taki işlemcinin C states ayarının Auto da olmasıymış ve onu disabled yaptığımda çok şükürki baş belası hatam çözüldü. Ne GPU ne de PSU değiştirdim direk bu ayarı disabled yaptım ve sorunum çözüldü. Herkese yardımları için teşekkür ediyorum sorunum çözüldü.

Dosya Ekleri

• görsel_2025-11-13_235358847.webp
    görsel_2025-11-13_235358847.webp
    30,2 KB · Görüntüleme: 65
Hocam PSU mining olarak satışa çıkmamış, bildiğin normal PSU. Bu konuya bakarsanız iç bileşenleri çöp gibi, ChengX kondansatörü ilk defa duyuyorum.

ChengX neredeyse tüm Çin menşeii'li elektronik aletlerin içinde var. Mikrofon, voltaj regulatörü, PSU, yani her yerdeler. Ayrıca MSI MAG A650BN, XPG Kyber 750W, DeepCool PN1000M'de de varlar. Yüksek bütçeli PSU'larda bile varlar yani.

En azından DC - DC var ki zaten bu kadar watt vaat eden bir PSU'nun 12v hattının en azından biraz da olsa iyi olması lazım. EMI filtresi var ama standartı geçmek için konulmuş muhtemelen. Bypass röleside var gibi duruyor.