Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mahmutburak33

Becerikli
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımda Chrome'den Youtube izlerken PC kapanıyor. Ancak Opera ile izlerken ya donuyor ya da ekranda çizgiler belirip arkada da değişik bir ses çalıyor. Yani çalışan bilgisayardan RAM'i çıkarmışsınız gibi bir ses. Bunun çözümü var mı? Uzun zamandır bu sorunu yaşıyorum. Orijinal Windows 10 kurulu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun gözükmüyor. Açıkçası kontrol edilebilecek bir şey de kalmadı benim aklımda. @20424 hocam bakarsa belki o bir şey söyleyebilir.

Evet arkadaşlar uzun sürenin ardından sorunumu sonunda çözdüm. Günlerdir YouTube yorumları okuyarak forumlar gezerek sorunu bugün çözdüm. Sorunun kaynağı BIOS'taki işlemcinin C states ayarının Auto da olmasıymış ve onu disabled yaptığımda çok şükürki baş belası hatam çözüldü. Ne GPU ne de PSU değiştirdim direk bu ayarı disabled yaptım ve sorunum çözüldü. Herkese yardımları için teşekkür ediyorum sorunum çözüldü.
@Yusuf7878 mesajın neden kaldırıldı bilmiyorum ama ChengX dediğimiz kondansatörler maliyeti kısmak için kullanılan dandik kondansatör mü yoksa ortalama mı? Sadece gününü çıkarsın yeter diye kullanılan kondansatör mu?

Buyurun yanlışım var ise özür dilerim.
1763068051689.webp

Şu ortadaki kısımdan anakart kısmına gelebilir misin?

@Yusuf7878 mesajın neden kaldırıldı bilmiyorum ama ChengX dediğimiz kondansatörler maliyeti kısmak için kullanılan dandik kondansatör mü yoksa ortalama mı? Sadece gününü çıkarsın yeter diye kullanılan kondansatör mu?

Günü çıkarsın kısmı daha doğru olur. Power Boost, Game Booster, MSI, Corsar her türlü firma kullanıyor belirli modellerde. En azından noname bir üretici değiller. AsiaX daha kötü bir üretici bana kalırsa. Turbox'ların içinde varlar. Ltec'de kardeşi denebilir chengX'in.

Dosya Ekleri

• IMG_20251114_001050.webp
    IMG_20251114_001050.webp
    5,2 MB · Görüntüleme: 44

Zamanında Valorant için spoofer yaptığım için anakart yanlış gözüküyor.

Anakart voltajları göstermiyor. Herhalde zaten noname bir anakart. Sıcaklık sensörleri de yanlış muhtemelen. Ekran kartı kısmına gelebilir misin? Belki oradaki Power pinleri gözüküyordur.

Anakartım aslında ASUS'un H81m anakartı K31ad diye geçiyor ben öyle biliyorum zamanında YouTube'dan bulduğum spooferleri uyguladığım için (maalesef) öyle gözüküyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20251114_001520.webp
    IMG_20251114_001520.webp
    5,2 MB · Görüntüleme: 36
Zamanında Valorant için spoofer yaptığım için anakart yanlış gözüküyor.

Anakartım aslında ASUS'un H81m anakartı K31ad diye geçiyor ben öyle biliyorum zamanında YouTube'dan bulduğum spooferleri uyguladığım için (maalesef) öyle gözüküyor.
Burada da gözükmüyor. Hala da testte kapanmadığına göre PSU'da sıkıntı olmadığını varsayalım. Eski sürücüleri yüklemeyi denedin mi hiç?

Anakart voltajları göstermiyor. Herhalde zaten noname bir anakart. Sıcaklık sensörleri de yanlış muhtemelen. Ekran kartı kısmına gelebilir misin? Belki oradaki Power pinleri gözüküyordur.

Şu anda mouse oynattıkça siyah ekran olup duruyor test 14 dakikadır açık sorun olur mu? Edit: Düzeldi.

Burada da gözükmüyor. Hala da testte kapanmadığına göre PSU'da sıkıntı olmadığını varsayalım. Eski sürücüleri yüklemeyi denedin mi hiç?

Yani hayır. Driver Booster'den sürücüleri kurup ve adrenalin Edition kurduktan sonra gerisine karışmıyorum.

Şu anda mouse oynattıkça siyah ekran olup duruyor test 14 dakikadır açık sorun olur mu? Edit: Düzeldi.

Yani hayır. Driver Booster'den sürücüleri kurup ve adrenalin Edition kurduktan sonra gerisine karışmıyorum.
O zaman DDU ile sürücü kaldırıp komple yeniden kur tekrar. Bir de bunu yapmadan önce HWmonitor yükleyebilir misin? Orada belki yazıyordur.

O zaman DDU ile sürücü kaldırıp komple yeniden kur tekrar. Bir de bunu yapmadan önce HWMonitor yükleyebilir misin? Orada belki yazıyordur.

Tamam. Testi kapatayım mı?

Hocam neden Driver Booster üzerinden sürücü kuruyorsunuz? DDU ile ekran kartının sürücüsü kaldırıp tekrardan kurun. Ya da eski sürümü deneyebilirsin ama bana sorarsan halen PSU şüpheli.

Bilmiyorum yıllardır böyle yapıyorum alışmışım ilk işim bunu yapmak oluyordu bundan sonra yapmam.