3035

Yetkin
Hepinize iyi günler size YouTube ile ilgili sorularım olacak.

Arkadaşlar benim YouTube kanalım 447 abone ancak ben hiçbir şekilde belirli bir sınırı aşamadım.

Reklam olmasın diye link bırakmıyorum. Mesela şöyle ilk başlarda videom en fazla 2.5 K sonra sonra 5-9k arası dönüp durdu bir kere zirve yaptım 16K 13K civarı oldu şimdi sorum şu: Neden bazı videolar tutuyor da bazıları tutmuyor? Mesela 20k izlenen 2K like alan bir videonun aynısını yapıp paylaştım 3K civarı izlenme 50 beğeni tarzı ve arkadaş da hiç doğru düzgün bir başlık ya da etiket koymamasına rağmen size YouTube kendi seçiyor kimin tutup tutmayacağını. Videolarımı nasıl tutturabilirim?

Her video keşfete düşmüyor ya da yanda önerilenlere çıkmıyor. Çok izlenen popüler konularda videolar atıp etiketleri ve video başlığını da düzgün ayarlayarak izlenmeleri artırabilirsiniz. Normal videodan kesitleri shorts haline getirip atmak da tutuyor shortslar çok izleniyor.

Ne içeriği ürettiğinize bağlı mesela oyun içeriğinden örnek verelim. Outlast'ın ilk oyunundan içerik üretmeye başlarsanız izlenme almaz çünkü zaten herkes bu içeriği izlediği için ilgisini çekmiyor. Düzenli video atmıyorsanız bu da bir etkendir, düzenli video atın. Etiketler eskisi gibi işlev yapmıyor, YouTube kendisi etiketler kısmında söylüyor. Başlık ve videonun kapağı çok önemli. Başlık ile kapağı aynı yapmayın başlığı başka şekilde ilgilerini çekecek şekilde yapın ve aynı şekilde kapağı farklı yapın.

Ne içeriği ürettiğinize bağlı mesela oyun içeriğinden örnek verelim. Outlast'ın ilk oyunundan içerik üretmeye başlarsanız izlenme almaz çünkü zaten herkes bu içeriği izlediği için ilgisini çekmiyor. Düzenli video atmıyorsanız bu da bir etkendir, düzenli video atın. Etiketler eskisi gibi işlev yapmıyor, YouTube kendisi etiketler kısmında söylüyor. Başlık ve videonun kapağı çok önemli. Başlık ile kapağı aynı yapmayın başlığı başka şekilde ilgilerini çekecek şekilde yapın ve aynı şekilde kapağı farklı yapın.
Hocam benim videolar hep shorts videosu kapak nasıl yapılır bilmiyorum.

Hepinize iyi günler size YouTube ile ilgili sorularım olacak.

Arkadaşlar benim YouTube kanalım 447 abone ancak ben hiçbir şekilde belirli bir sınırı aşamadım.

Reklam olmasın diye link bırakmıyorum. Mesela şöyle ilk başlarda videom en fazla 2.5 K sonra sonra 5-9k arası dönüp durdu bir kere zirve yaptım 16K 13K civarı oldu şimdi sorum şu: Neden bazı videolar tutuyor da bazıları tutmuyor? Mesela 20k izlenen 2K like alan bir videonun aynısını yapıp paylaştım 3K civarı izlenme 50 beğeni tarzı ve arkadaş da hiç doğru düzgün bir başlık ya da etiket koymamasına rağmen size YouTube kendi seçiyor kimin tutup tutmayacağını. Videolarımı nasıl tutturabilirim?
YouTube short videosu yap abi. Ne o öyle 5 dakikalık videolar. YouTube Shorts videoları artık daha fazla tutuyor.

Benim söylediğim video atanlar için geçerli, siz hangi shorts videolarını atıyorsunuz?
Tarih atıyordum sonra pov videoları atmaya başladım.

Arkadaşlar yani kısaca sorduğum şu bazıları hiç etiket paylaşmadan ve çok basit videolarla 20-30 civarı izlenip en az 1k like alırken beden onun aynısını ya da daha iyisini yapınca tutmuyor ?

Tarih atıyordum sonra pov videoları atmaya başladım.

Belli bir konu üzerinden gidip 2-3 etiketler atabilirsin, algoritma şans eseri yapabiliyor. Benim arkadaşım abartısız günlük 30 tane atıyor. Yani yarısı tutuyor veya tutmuyor. Bazı ünlü shorts kanallarına bak ve onların bile yarısı düşük istatistikler sergilemiş.