Yer
Denizli, Türkiye
Arkadaşlar merhaba. Benim gibi YouTube videolarda sponsor sevmiyorsanız bunu nasıl otomatik geçilir onu göstericem.

Şimdi ilk önce Chromium tabanlı tarayıcılar için gösterecem,

URL kısmında Chrome Web Mağazası'a giriyoruz linki: Chrome Web Store

Buradan "SponsorBlock" aratıyoruz.

Ekran görüntüsü 2025-01-01 151226.webp

Girdikten sonra "Chrome'a ekle" butona basıyoruz.

Ekran görüntüsü 2025-01-01 151608.webp

Uzantıya ekledikten sonra artık bitti.

Şimdi Firefox tabanlı tarayıcılar için gösteriyorum,

URL kısmında Firefox Add-ons'a giriyoruz linki: Firefox Add-ons

Şimdi "SponsorBlock" aratıyoruz.

Ekran görüntüsü 2025-01-01 152430.webp

Ondan sonra "Firefox'a ekle" butona basınız.

Ekran görüntüsü 2025-01-01 152632.webp

Ve artık bitti.

Videonun içeriğinden mi anlayıp geçiyor o kısmı? Nasıl yapıyor bunu? Güvenlik riski yok mu? İzlediğiniz her içeriği komple üçüncü parti yazılıma teslim ediyorsunuz. Ekranınızda ne var ne yok görüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlamadım. Eklentiyi eklerken çalışması için tüm web etkinliğini izleme izni vermiyor musunuz? Hatta ekran kaydetme izni bile istiyordur belki emin olmamakla birlikte sadece tahmin yürütüyorum. Videoda tek tıkla geçebileceğiniz bir şey için bu riskleri almaya değer mi bilemedim.

uBlock yerine neden bunu kullanayım?
ublock VİDEO içindeki sponsorları engellemiyor. youtube'dan gelen reklamları engelliyor. mesela bir video izliyorsun adam bi anda bir şeyin tanıtımını yapıyor. orayı userlar bu eklentiye bildiriyorlar.

Anlamadım. Eklentiyi eklerken çalışması için tüm web etkinliğini izleme izni vermiyor musunuz? Hatta ekran kaydetme izni bile istiyordur belki emin olmamakla birlikte sadece tahmin yürütüyorum. Videoda tek tıkla geçebileceğiniz bir şey için bu riskleri almaya değer mi bilemedim.
1735736237759.webp

sitesine girip bakmaya ne dersiniz?