Teke Tek Bilim iyidir, 1 saatlik videolar izlemekte sorunun yoksa bayağı saran şeyler var. Geçen Roma'dan bir girdiler falan bir sardı, 2 saat başında oturdum üşenmeden.
Fatih Altaylı YouTube'a fena girdi. :)

Teke Tek Bilim güzel öneri olmuş. Evet videolar biraz uzun, hepsi birer TV programı gibi ama adam televizyoncu zaten, bildiği şeyi yapıyor. Çevresi de epey var, mis gibi konuklar getirebiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani Evrim Ağacı'nda anlatılanlar, kanaldaki adamın anlatışı vs. komplike geliyorsa bilim ilgi alanınız değil gibi. Tarih vs. gibi farklı şeyler izleyebilirsin. Farklı alanlarda videolar izle kafanda ilgi duyacağın alan tam bir otursun. Kendimce bir öneri.

Yani evrim ağacı'nda anlatılanlar, kanaldaki adamın anlatışı vs. komplike geliyorsa bilim ilgi alanınız değil gibi. Tarih vs. gibi farklı şeyler izleyebilirsin. Farklı alanlarda videolar izle kafanda ilgi duyacağın alan tam bir otursun. Kendimce bir öneri.

Ben kendimi bilim alaninda gelistirmek istiyorum.

O zaman henüz bakmadıysan, yanılmıyorsam 2014 yapımı olan Cosmos isimli belgeseli izleyebilirsin giriş olarak. Youtube da olabilir. Hem anlatım güzel, hem sıkılmazsın da. 12 - 13 bölüm bir şeydi.

Kesinlikle Evrim Ağacı.

Bilim anlatıcılığı yapan, bu konuda içerik üreten çok fazla kanal bilmiyorum. Ama bildiklerim arasında açık ara Evrim Ağacı en iyisi. Diğer kanallardan isim verip eleştiri yapmak istemiyorum açıkça ama şunu söyleyebilirim, akademik anlamda kendisini geliştirmiş kişi/kişilerin videolarını izlemenizi tavsiye ederim.

Bilim kanallari ariyorum, ne onerirsiniz? Barış Özcan ve evrim agaci izliyorum, fakat evrim agaci bazen kompleks seyler anlatiyor, nereden baslayabilirim videolarina?
Teke Tek Bilim, Evrim Ağacı, Celâl Şengör ( Çocuklar için YouTube kanalı açtı çocuklar için ama bizde izliyoruz 😁 ), Ayhan Tarakçı, Uzay Çağında Yolculuk, Kafa TV, Flu TV, Açık Beyin.

Evrim Ağacı ve Barış Özcan. Eskiden Bebar Bilim izliyordum ama bu aralar çok sarmamaya başladı.
Barış Özcan pek bilim sayılmaz ama genede güzel kanal.