mehmetalca35

Çalışkan
Arkadaşlar herkese kolay gelsin. Bugün fark ettim canlı yayınlarda YouTube Chrome üzerinden inanılmaz bir miktarda RAM kullanıyor normal midir?

Ekran Görüntüsü (8).webp
Ekran görüntüsü 2025-07-30 235334.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar herkese kolay gelsin. Bugün fark ettim canlı yayınlarda YouTube Chrome üzerinden inanılmaz bir miktarda RAM kullanıyor normal midir?

Eki Görüntüle 168552Eki Görüntüle 168553

1 GB RAM tek bir canlı yayın sekmesi için normal sayılır.
Toplamda 10 GB kullanması ise Chrome'da açık sekme, eklenti falan filan varsa çıkabilir ama yine de aşırı yüksek.

Chrome çıkıp girersen RAM kullanımı sıfırlanabilir bir dene istersen.
Çok sıkıntı edersen daha az RAM kullanması için çözünürlüğü düşürebilirsin.

1 GB RAM tek bir canlı yayın sekmesi için normal sayılır.
Toplamda 10 GB kullanması ise Chrome'da açık sekme, eklenti falan filan varsa çıkabilir ama yine de aşırı yüksek.

Chrome çıkıp girersen RAM kullanımı sıfırlanabilir bir dene istersen.
Çok sıkıntı edersen daha az RAM kullanması için çözünürlüğü düşürebilirsin.

Zaten çözünürlük 1080p günümüz şartlarında normal hatta artık yavaş yavaş düşmeye başladı daha da düşürürsem çok bir mantığı kalmıyor. Chrome'u kapatıp tekrar çalıştırdım harici kurduğum eklentileri kaldırdım süreci takip edeceğim şu an biraz iyileşti gibi.

Zaten çözünürlük 1080p günümüz şartlarında normal hatta artık yavaş yavaş düşmeye başladı daha da düşürürsem çok bir mantığı kalmıyor. Chrome'u kapatıp tekrar çalıştırdım harici kurduğum eklentileri kaldırdım süreci takip edeceğim şu an biraz iyileşti gibi.

Chrome zaten fazla RAM kullanıyor uzun zamandan beri de konuşuluyor. Bence artık farklı bir tarayıcı arayışına geçme zamanınız geldi gibi.

Canlı yayında chati kapatın. Ben Vivaldi ile izlerken aynısını yaşıyorum. Ya ara sıra sayfayı yenileyeceksin ya da chati kapatacaksin fazla şişiriyor RAM'i.

Chrome zaten fazla RAM kullanıyor uzun zamandan beri de konuşuluyor. Bence artık farklı bir tarayıcı arayışına geçme zamanınız geldi gibi.
Bildiğim kadarıyla tüm Chromium tabanlı tarayıcılar bu şekilde fazla ram yiyor yıllardır bu şekilde olduğunu biliyorum zaten ama 4-5 GB bandında kullandığı yeni dikkatimi çekti bu kadar beklemiyordum ve alternatif tarayıcı olarak ne kullanılabilir ? Yıllardır alışmışız artık ara yüze.

Bildiğim kadarıyla tüm Chromium tabanlı tarayıcılar bu şekilde fazla RAM yiyor yıllardır bu şekilde olduğunu biliyorum zaten ama 4-5 GB bandında kullandığı yeni dikkatimi çekti bu kadar beklemiyordum ve alternatif tarayıcı olarak ne kullanılabilir? Yıllardır alışmışız artık ara yüze.

Kullanım olarak bence en iyisi Firefox ve ona bağlı tarayıcılar ( Floorp gibi ve ben onu kullanıyorum)

İkinci olarak en uzun süre kullandığım tarayıcı Brave ama artık kullanmıyorum Floorp geçtim.

Eki Görüntüle 168552Eki Görüntüle 168553

Bildiğim kadarıyla Chrome sistemdeki RAM miktarına göre RAM kullanımını arttırıyor. Ben şimdiye kadar YouTube'da 4K video izlerken maksimum 4GB gördüm (16 GB RAM). Eğer sizde 32+ GB RAM varsa Chrome RAM kullanımını arttırıyor olabilir.

Bildiğim kadarıyla Chrome sistemdeki RAM miktarına göre RAM kullanımını arttırıyor. Ben şimdiye kadar YouTube'da 4K video izlerken maksimum 4 GB gördüm (16 GB RAM). Eğer sizde 32+ GB RAM varsa Chrome RAM kullanımını arttırıyor olabilir.

Bende 16 GB RAM kullanıyorum dediğim gibi 4K değil 1080p olarak izliyorum. Eklentileri kaldırdım bu şekilde takip ediyorum şu anlık sorun yok ama bir süre sonra şişmeye başlıyor canlı yayınlardan kaynaklı bir cache yükü biniyor sanırım.

Kullanım olarak bence en iyisi Firefox ve ona bağlı tarayıcılar ( Floorp gibi ve ben onu kullanıyorum)

İkinci olarak en uzun süre kullandığım tarayıcı Brave ama artık kullanmıyorum Floorp geçtim.

Kullanmaya çalışsam bile çok uzun ömürlü kullanabileceğimi sanmıyorum ya alışkanlıklar maalesef.

Ekleme: Tüm eklentiler kaldırılıp kullandıktan sonra biraz hafifliyor ama bir süre sonra canlı yayınlarda tekrardan yük binmeye başlıyor bilginize.

Son düzenleme: