Çözüldü Yüksek hız değerlerine rağmen internetin yavaş olması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AJFA

Yetkin
Sosyal Locası
Makaleler
21
Merhaba, son zamanlarda gözlemlediğim bir durum. 45-50 Mbps hız değerlerine sahip olmama rağmen, özellikle akşam saatlerinde pratikte bir yavaşlama oluyor. Bunu da VPN bağlantısını aktifleştirerek çözüyorum. Geçiçi bir çözüm ancak değerlendirilebilir.
  • ISS: TurkNet (VDSL).
  • İşletim sistemi: Windows 11 Pro 23H2 x64.
  • İnternet tarayıcısı: Mozilla Firefox 120.0.1 x64 veya herhangi farklı bir tarayıcı.

• Çözüm için kullandığım VPN: Windscribe (Best Location seçeneği ile).

Son düzenleme:
Yakında tekrar TurkNet ile iletişime geçip detaylı destek isteyeceğim. Bir önceki destek talebimde VPN ile durumun çözüldüğünün farkında değildim ve kendilerine bunu belirtmedim haliyle.

CGNAT kaynaklı olup olamayacağını belirtip, sabit IP talebimi ileteyim kendilerine. Teşekkürler.

DNS degistirmeyi deneyebilirsin, TurkNet'i ilk kullanmaya basladigim zamanlar ayni sorun bende de vardi. Kendi varsayilan DNS'leri yerine Google DNS gecince sorun cozulmustu. Seninkinden farkli olarak aksam saatinde degil her zaman oluyordu.

DNS degistirmeyi deneyebilirsin, TurkNet'i ilk kullanmaya basladigim zamanlar ayni sorun bende de vardi. Kendi varsayilan DNS'leri yerine Google DNS gecince sorun cozulmustu. Seninkinden farkli olarak aksam saatinde degil her zaman oluyordu.
CloudFlare DNS kullanıyorum. Sonrasında Google DNS'yi ve varsayılan ayarları denedim ancak bir değişiklik olmadı maalesef.

Bu tür sorunları genelde statik IP almak çözüyor. CGNAT maalesef Türkiye'de çığırından çıkmış durumda. Benzer problemi DNS ile çözmeye çalışmıştım, ancak başaramadım. VDSL2 hizmeti aldığımız evde hiçbir zaman 35Mbp/s hız alamadım TurkNet'te.

Diğer evde Superonline Gigabit var, sıkıntı yok .

CGNAT'tan kaynaklı da olmayabilir. Kesin konuşamayız ama. Maalesef hemen hemen bütün ISS'lerde görülen bir durum bu. CGNAT'tan kaynaklansaydı VPN ile hızınız artmazdı.

Superonline kullanırken yaşıyordum ben bu sorunu. Kablonet'e geçince çözüldü, ancak başka bir Kablonet abonesi de yaşayabilir.

Eğer statik IP çözmezse ISS değiştirmek tek çözüm. Türk Telekom öneririm.

Dünden beri gözlemliyorum. İnternet gayet iyi durumda. Birkaç gün sonra yine geri bildirim yapacağım.

@Recep Baltaş öneriniz için teşekkür ederim. Yaklaşık 3 gündür, başta Twitter olmak üzere, yavaş girdiğim pek çok siteye normal bir şekilde girebiliyorum. Öneriniz, sorunum için kalıcı çözüm olmuştur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…