Yunanistan F35 uçaklarını 2030'da anca envantere sokmayacak mıydı? Eğer öyleyse sadece ellerinde şu anda sadece Rafael savaş uçakları var, evet yine bir nebze de olsa önde sayılsalar bile Türkiye Eurofighter Typhoon uçaklarının aldı sayılır 40 adet. Bu sayede tekrardan eşitlendiğini varsayıyorum.

Yunanistan F35 uçaklarını 2030'da anca envantere sokmayacak mıydı? Eğer öyleyse sadece ellerinde şu anda sadece rafael savaş uçakları var, evet yine bir nebze de olsa önde sayılsalar bile Türkiye Eurofighter Typhoon uçaklarının aldı sayılır 40 adet. Bu sayede tekrardan eşitlendiğini varsayıyorum.

2028 sonları diye hatırlıyorum.

Kısmen doğru, adamlardaki F16'ların çoğu modernize. Üstüne Rafale aldılar ve 2028 - 2030 civarlarında da F35 eklenecek bu denkleme.

Keza seneye katılacak FDI fırkateynleri de boyut ve deplasman olarak bizim İstif sınıfından önde, tabii daha maliyetli... Buna rağmen TR'nin gelecek yıl envantere katılacak F516 ve F517 numaralı İstif'leri Endonezya'ya sattığı söyleniyor. Henüz net bilgi yok.

Henüz geçen sene envantere giren P1220 ve P1221 numaralı ADKG'lerinden P1220 numaralı olanı da Romanya'ya ihraç edildi.

Yani şu an denklem çok karışık. Bizim hava kuvvetlerinin geride olduğu yetmezmiş gibi şu an Bi'de deniz kuvvetleri tarafında beklenmedik bir güç boşluğu oluşacak gibi. Çünkü Yunan'ın gelecek sene alacağı 3 adet FDI'ya karşı bizde şu an sadece F515 var, F516 ve F517'nin akıbeti belli değil. P1220'nin gitmesi de hesaba katılınca hiç hoş olmayan bir tablo çıkıyor ortaya :(.

@DarthGorsoy sen ne diyorsun bu duruma?

Kısmen doğru, adamlardaki F16'ların çoğu modernize. Üstüne Rafale aldılar ve 2028 - 2030 civarlarında da F35 eklenecek bu denkleme.

Keza seneye katılacak FDI fırkateynleri de boyut ve deplasman olarak bizim İstif sınıfından önde, tabii daha maliyetli... Buna rağmen TR'nin gelecek yıl envantere katılacak F516 ve F517 numaralı İstif'leri Endonezya'ya sattığı söyleniyor. Henüz net bilgi yok.

Henüz geçen sene envantere giren P1220 ve P1221 numaralı ADKG'lerinden P1220 numaralı olanı da Romanya'ya ihraç edildi.

Yani şu an denklem çok karışık. Bizim hava kuvvetlerinin geride olduğu yetmezmiş gibi şu an Bi'de deniz kuvvetleri tarafında beklenmedik bir güç boşluğu oluşacak gibi. Çünkü Yunan'ın gelecek sene alacağı 3 adet FDI'ya karşı bizde şu an sadece F515 var, F516 ve F517'nin akıbeti belli değil. P1220'nin gitmesi de hesaba katılınca hiç hoş olmayan bir tablo çıkıyor ortaya :(.

@DarthGorsoy sen ne diyorsun bu duruma?

Bıktım diyorum ve uzay çekmeye gidiyorum :D

Karadan giremez, havadan giremez, denizden hiç giremez Atam denize döktü zaten bunları. Hala neyin peşinde küçük Yunanistan anlamadım.
Ne yazik ki oyle degil. Kurtulus Savasi Bati Cephesi Muharebelerini ogrenin. Vahdettin denen vatan haini sarayinda cariye pesinde kosarken Yunan Ankara sinirina dayandi. O zaman bir dehamiz vardi. Su an ise gerizekali guruhu toplumsal baris diye 2. Sevr'i dayatmaya calisiyorlar. Bu arada Samsun Bombardimani'ni arastirin. Amerikalilar Samsun'u bombalamistir ve Amerika Lozan'i imzalamadi, Turkiye Cumhuriyeti'nin sinirlarini kabul etmiyor yani. Su an Suriye'de 100.000 kisilik PKK ordusunu neden beslediklerini saniyorsunuz? Uc bes ISID capulcusu icin mi? Yunan'in hava ustunlugu kesinlestigi anda, Yunan havadan PKK itleri karadan saldiracak ve iktidardakiler hala insanlari uyutmaya calisiyor. Tek basina Yunan bir sey yapamaz ve bu yuzden PKK'yi surecekler kara ordusu olarak.

@3613 PKK o kadar da ciddiye alınacak bir oluşum değil. 100.000 kayda değer bir rakam ama bu sayının bizde 900.000 - 1.000.000 arası olduğunu hatırlatmak isterim. Keza Suriye'deki düzensiz oluşumlar da PKK karşıtı, az da olsa faydaları olabilir.

Bizim şu an ilk olarak o hangarda bekleyen 6 adet F35A'yı almamız gerek, bize ciddi katkısı olacaktır tersine mühendislik açısından :D.