Arkadaşlar, bazen bir şeylerin farkına varmak lazım. Türkiye ile Yunanistan’ın yemek, müzik ve kelimelerinin benzemesi çoğunlukla “çalma” değil, yüzyıllarca aynı coğrafyada ve özellikle Osmanlı döneminde iç içe yaşamalarının sonucudur; Osmanlı çok uluslu bir yapıydı, Türkler ve Rumlar ortak bir kültür oluşturdu, 1923 mübadelesiyle insanlar tariflerini ve geleneklerini karşı tarafa taşıdı. Sonradan iki ülke bu ortak mirası kendi millî kültürü olarak adlandırmaya başladı. Her şey bizimmiş gibi davranmaktan vazgeçelim artık diyeceğim de bizim daha kendi şehirlerimiz arasında o benim bu senin tartışması varken bunu nasıl bitireceğiz ki?

@Osman Zeren bu tevazuyu karşı taraftan bekleyin bence. Osmanlı bizim kökümüz, onların değil. Dolayısıyla bizim kültürel mirasımıza "ki" eki ekleyip yeni bir şeymiş gibi lanse edip hadsizlik sergileyenler iddialarından vazgeçmeliler, bu mirasın asıl sahibi olanlar değil.

@Osman Zeren bu tevazuyu karşı taraftan bekleyin bence. Osmanlı bizim kökümüz, onların değil. Dolayısıyla bizim kültürel mirasımıza "ki" eki ekleyip yeni bir şeymiş gibi lanse edip hadsizlik sergileyenler iddialarından vazgeçmeliler, bu mirasın asıl sahibi olanlar değil.
Osmanlı bizim tarihimizin merkezinde olabilir ama imparatorluğun sınırları içinde yaşayan herkes o kültürün parçasıydı. Burada mesele tevazu değil, tarihî gerçeklik. Türkçe kökenli bir ürünü farklı isimle tamamen kendine mal etmek ne kadar yanlışsa, çok uluslu bir mirası yalnızca tek millete ait saymak da o kadar yanlıştır. Sonuçta şu an yaşadıklarımız Osmanlı Devleti'nin politikaları sonucu gelişen şeyler.

@Osman Zeren siz böyle düşünedurun... Kimse bana Avrupa'nın şımarık çocuğu, Maksimalist taleplerle sürekli huzursuzluk çıkaran bir ülkeye ve halkına hoşgörüyle yaklaş demesin.

Kim olduğunuzu unutmayın, düşmanınızın kim olduğunu da...

Yunanlılar ve Ermeniler bizden nefret ederken bizim onlardan iyi bahsetmemiz pek beklenemez haliyle. Ancak Yunanlıların da kadim bir tarihi olduğu da bir gerçek Ege coğrafyasında.