Yunanlar Türklerden neden bu kadar çok korkuyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cemkaraca
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 261
  • Etiketler Etiketler
    neden
Bu Rumlar bizim bölgede de vardı. (Karadeniz) o Rumlarla aynı mı?
Çok merak etmediğim için fazla kaynak araştırmadım o konuda ama bildiğim kadarıyla Pontus Rumları da Osmanlı tarafından fethedilmeden önce Doğru Roma mirasına bağlı Hristiyan topluluktu. Sonrasında da zamanla asimilasyon ve savaşlar nedeniyle Hristiyan olan grupların göçü ve Sünni grubun orada sayısının artmasıyla artık fazla sayıda Rum kökenli kaldığını sanmam. Daha çok Kafkasya, Yunanistan ve Rusya'ya göçmüş olmaları muhtemel.

Benim dogdugum ve eskiden oturduğum bölgede Kafkaslar ve Rumlar vardı çoğunlukla. Çoğu da Hristiyandı. Bende Hristiyan bir ailede doğdum büyüdüm. Rizeliyim. Bunlar Doğu Roma Rumları ile aynı mı?

Benim dogdugum ve eskiden oturduğum bölgede Kafkaslar ve Rumlar vardı çoğunlukla. Çoğu da Hristiyandı. Ben de Hristiyan bir ailede doğdum büyüdüm. Rizeliyim. Bunlar Doğu Roma Rumları ile aynı mı?
Dediğim gibi pek bilmediğim bir konu, Hristiyan dinine mensup ve Rum kökenli olanların sayısını da bilmiyorum ama tahminen o çoğunluğun senin olduğun bölgeye özel bir durum olması ihtimali de olabilir. Şimdikilerin kökenlerinin nereye kadar o dönemin Rumlarıyla bağlantılı olduğunu bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…