tear

Üstün
Makaleler
34
Yunuslar ve insanlar 60 ila 65 milyon yıl önce ortak bir atayı paylaşmıyordu. Yunusların ve insanların ortak atası zamanda çok daha eskide yaşadı. Hem yunuslar hem de insanlar memelidir, ancak evrimsel tarih açısından yakından ilişkili değildirler.

Yunuslar, balinaları ve yunusları içeren Cetacea düzeninin bir parçasıdır ve infrator Cetacea'ya aittir. Yunusların ve insanların ortak atasının, Eosen döneminde yaklaşık 55 ila 60 milyon yıl önce yaşamış olması muhtemeldir. Bu ortak ata, modern yunuslar gibi tamamen suda yaşayan bir yaratıktan ziyade küçük, karasal bir memeli olurdu.

İnsanlar ise lemurları, maymunları ve maymunları içeren Primatlar takımına aittir. Yunuslarla ortak atalarımız çok daha eskidir ve yunusların ve insanların evrimsel yolları uzun zaman önce ayrıldı.

Özetle, yunuslar ve insanlar her ikisi de memeli iken, 60 ila 65 milyon yıl önce ortak bir atayı paylaşmadılar. Evrimsel tarihleri bundan çok önce ayrıldı ve son ortak ataları muhtemelen 55 ila 60 milyon yıl önce yaşadı.

Yunus yüzgeci ve insan eli:

IMG_0591.webp

Yakın bir akrabalığımız yok Yunuslar ile. Uzak da olsa bir akrabalığımız var ama.

Disslike atan arkadaşlar neye atıyor acaba daha bilimsel bir açıklamanız falan mı var ya da okumadan geçen tiplerden misiniz

@alperen @Vira

Dislike atanlar Evrim teorisini inkar eden arkadaşlar herhalde :D Birisi karşıt görüş bildirmeden beğenmedim atınca patlıyorum :D

Bence atalarımız olmasalar bile geldiğimiz tür benzer olabilir.
Ben de tam bunu yazıyordum hocam.

Dislike atan arkadaşlar neye attı acaba?
Yakın bir akrabalığımız yok Yunuslar ile. Uzak da olsa bir akrabalığımız var ama.

Tamamen aynısı konu da daha detaylı şekilde yazıyor. Abi konuyu okumadan bilgi vereyim diyorsunuz da gerek yok yani.