Dostum, biz sanki ülkeye para girsin istemiyoruz. Ama Türkiye'de olmayan ürünleri nasıl almayı düşünüyorsun? Almayarak mı? Saçmalama lütfen. Yurt dışında 600 liralık şeyi iki, üç katına satanlar var.

Bir kere dolar 2TL'den 35TL'ye gelmiş yani yurtdışındaki dolar -euro fiyatlarını sabit düşünsek bile inanılmaz derecede fazla para ödeyecek duruma geldik. (vergi vs hiç almasalar bile) bir de söylediğiniz gibi adamlar fiyatı 3'e katlıyor. Söyleyecek kelime yok.

Enflasyonunda etkisi var tabii ki. Zaten yeni banknotlar gelecek diyor haber siteleri. Hayırlısı artık...

1732729414589.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Artık ülkenin adından bahsederken bile utanmaya başladım. Şartlar iyileşeceğine daha da kötüye gidiyor.

Hayatım boyunca bu vatana hizmet etmenin hayalini kurdum. Bilim ve teknolojinin, bir ülkenin ilerlemesinde en büyük itici güç olduğuna inanarak, bu alanlarda katkı sunabilmek için matematik bölümünü seçtim. Matematik benim için yalnızca bir bilim değil, aynı zamanda daha iyi bir gelecek inşa etmek adına sağlam bir temel oluşturma aracıydı. Ancak zamanla fark ettim ki, ne mevcut yönetim ne de ona destek veren halkın büyük bir kısmı, bilime, sanata, kültüre veya bireylerin özgürlüklerine yeterince önem veriyor. Bilimin ışığında ilerlemek yerine, geçmişin dogmalarına saplanıp kalmak gibi bir tercihte bulunuyorlar.

Yine de umudumu kaybetmiyorum. Çünkü tarih boyunca büyük dönüşümler hep zor zamanlarda, umudu diri tutan cesur insanlar sayesinde gerçekleşmiştir. Bir gün Türkiye'nin, bilimin öncülüğünde dünyada saygın bir yer edineceğine; sanat, kültür ve özgürlük alanlarında örnek bir ülke haline geleceğine tüm kalbimle inanıyorum. O gün geldiğinde, bu hayale bir nebze de olsa katkı sağlayabilmiş olmanın mutluluğunu yaşamak istiyorum.
AnyConv.com__Embdz85XEAEOAYw.webp