Yakın zamanda yapacaksan ve Balkanlar'a gitmediysen Bosna, Karadağ turlarına katıl. Genelde Bosna, Karadağ, Arnavutluk ve bazı turlarda Makedonya'yı da ekleyebiliyorlar. Sırbistan'ı ayrı gezmeni öneririm. Benim de hedefim Güney Afrika. Gitmek istiyorum ama uçakla birkaç saatlik mesafede olan Almanya, Hollanda yerine Güney Afrika üşendiriyor biraz. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
@Caner Uncu Hocam, şarm dışında başka öneriniz var mıdır? Aklımda Ksamil var. Bir de Tatilsepeti, Selectur, Tatilbudur, Touristica, SSC gibi firmaları tur için önerir misiniz?
Söylediğiniz tur operatörlerinin hepsini deneyimleme şansım olmadı ancak benim tavsiyem, yerel acentesi bulunan ve daha köklü firmalara yönelmeniz olur. Mesela Tatilsepeti online odaklı bir firma, yerel acenteleri yok.

Turu satın alırken acenteden almanızı öneririm. Zaten fiyat farkı yok, hatta bazen daha ucuz oluyor. En büyük fark, karşınızda muhatap bulursunuz.

Bulunduğunuz yerdeki acenteleri gezin, en kapsamlı paketi en ucuza sunandan alabilirsiniz. Bazı turlarda ekstralar dahil olmuyor mesela, adam sana sırf satmak için "base" fiyatı söylüyor, sonra aaa bunlar da mı varmış diye kalıyorsun.

Sharm tuşu dışında Tayland turları güzel mesela, düşünülebilir bence. Phuket & Bangkok turlarına bakabilirsiniz, Pattaya biraz değişik bir yer 😄

Ben yerinizde olsaydim Singapur'u kesinlikle dusunurdum. Tabii orada pek ''kultur'' gezisi yapamazsiniz ve guclu para biriminden dolayi pahali olacaktir ancak cok buyuk bir ulke degil, resmi dilleri de Ingilizce, bu yuzden gezmeniz kolay olacaktir.

Bir sure once su blogu okumustum, biraz eski de olsa ozellikle highlight ile attigim yerin hala gecerli oldugunu dusunuyorum, bilginiz olsun. Bunun disinda da geri kalanini okumanizi oneririm. Guzel bir blog, gezilecek yerler hakkinda bilginiz olmasi icin.