12'nin de 11'den çok farkı yok o da tırt. 12 Pro alırsanız değebilir anca ama Türkiye şartlarında fiyat performans olarak alınabilecek en iyi iPhone, iPhone 13 Pro. Gerek çentiği, gerek 120 Hz ekran, gerek daha parlak/kaliteli ekran ve 12 Pro'ya göre iyileştirilmiş birçok özellik.

Bakın şunda bir hemfikir olalım hepimiz yeni modellerin daha iyi olduğunun farkındayız.

Ama cepteki paraya bakıyor. 12 Pro'nun TR modelleri 16-17 bilemedim 18'e bulunabilirken 13 Pro'nun yurt dışı modelleri bu paralara çıkıyor. Çin modeli olmadığı sürece de pek yakın değilim açıkçası yurt dışı almaya.

Param olsa zaten bu tip soru sormam 15Pro alırım ya da 16 Pro beklerim.

Bakın şunda bir hemfikir olalım hepimiz yeni modellerin daha iyi olduğunun farkındayız.

Ama cepteki paraya bakıyor. 12 Pro'nun TR modelleri 16-17 bilemedim 18'e bulunabilirken 13 Pro'nun yurt dışı modelleri bu paralara çıkıyor. Çin modeli olmadığı sürece de pek yakın değilim açıkçası yurt dışı almaya.

Param olsa zaten bu tip soru sormam 15Pro alırım ya da 16 Pro beklerim.
Konuyu yurtdışı telefon alacağını belirterek açıp 13 Pro’ya kadar çıkabileceğinden bahsetmişken hala neyin açıklaması bu? Kararın değiştiyse söyle, iPhone 12 alınması kesinlikle mantıklı bir karar değil. 2024 yılındayız ve Pro modelleri bile 60 Hz barındırıyor o cihazda. Üstelik eşek kadar çentiği var… Panel kalitesi de muamma.

Ayrı ayrı iki telefon alamam uğraşmakta istemem.

Şu en düşük şunu bunu alın demeyin. Benim elimde var Redmi Note 9, 2.el bir iPhone 12 alsam gerek işlemci, gerek akıcılık, gerek kamera, gerek ekran yani her anlamda zaten çağ atlamışa döneceğim bu sebeple eski kalması pek de önemli değil. 11 tırt onu geç.

Zaten elimdeki eski, bir telefon alınca da 4 seneye yakın değiştirmem uğraşmam da, cebimdeki paraya göre 12 Pro falan tutturursam direkt alır geçerim. Zaten 12 Pro alırsam beni helalinden 4-5 sene götürür. Çok da gözüm yok benim.

Bu SE 4 çıkacak diyorlar fiyatı iyiyse sıfır olarak onu yurt dışından alabilirim. Önceliğim TR 12-12Pro olarak duruyor şu anda.

SE alınmaz ben 2020 versiyonunu kullanıyorum TR cihazı sadece akıcılığı iyi onun dışında kamerası olsun bataryası olsun ekranı olsun ana serisi kadar kaliteli değil hız olarak belki farklı cihaza geçtiğini hissettirir ama gerçek kalitesini yakalayamazsınız çünkü markanın ucuz yani F/P olarak çıkardığı bir seri.
iPhone 12 konusuna gelirsek bu zamana kadar dayanmışsınız biraz daha sabretseniz iPhone 16 çıkışı ile birlikte 16'yı almak isteyenler kendi cihazlarını ilanlara koymaya başlayacaklar fiyat skalanız hem genişler hem de tercih şansınız çoğalır sırf iPhone alacaksınız diye 4 yıllık bir cihaz almaya gerek yok sıfırını bulamazsınız belki de aldığınız ikinci el cihaz yüzünden markanın ürünlerinden bile soğuyabilirsiniz.

SE alınmaz ben 2020 versiyonunu kullanıyorum TR cihazı sadece akıcılığı iyi onun dışında kamerası olsun bataryası olsun ekranı olsun ana serisi kadar kaliteli değil hız olarak belki farklı cihaza geçtiğini hissettirir ama gerçek kalitesini yakalayamazsınız çünkü markanın ucuz yani F/P olarak çıkardığı bir seri.
iPhone 12 konusuna gelirsek bu zamana kadar dayanmışsınız biraz daha sabretseniz iPhone 16 çıkışı ile birlikte 16'yı almak isteyenler kendi cihazlarını ilanlara koymaya başlayacaklar fiyat skalanız hem genişler hem de tercih şansınız çoğalır sırf iPhone alacaksınız diye 4 yıllık bir cihaz almaya gerek yok sıfırını bulamazsınız belki de aldığınız ikinci el cihaz yüzünden markanın ürünlerinden bile soğuyabilirsiniz.

SE 4 tamamen duruma fiyata göre kesinliği yok zaten.

Normalde seri içindeki telefonlar arası farka pek bakmam ihtiyaçta duymam ama bugün bir videoda düz 16'nın Pro modeli yanında birçok eksiğinin olduğunu gördüm. Önceki modellerde de bu kadar farklar var mı? Varsa Pro'lardan başka model bakmayayım.

4 yıllık olması pek mühim değil en azından 2, 5-3 sene daha yazılım desteği sunması ve istediğim akıcılığı ve performansı elde edebilmek. Yoksa bir 2 sene daha Redmi Note 9 ile hayatta kalmak zor değil.

Çok aşırı kullanımım yok, internette dolaş, resim çek, mesajlaş, Instagram falan fiştan dahası yok bende. Süper işlemciye ihtiyacım yok, iyi bir kamera güzel bir ekran ve akıcı bir işletim sistemi.

Son düzenleme:
Butceden tasarruf istiyorsan ve kucuk cihaz istiyorsan 12 Mini veya 13 Mini yapistir gec. 12 Mini biraz A14 Bionic yuzunden pil bakimindan sikintiya sokabilir ama en nihayetinde mini bir cihaz ve fiyati da oldukca makul, bunlari goz onune alinca cok da dert degil. 13 Mini alirsan A15 Bionic daha verimli bir cip oldugu icin daha iyi bir ekran suresi alirsin 12 Mini'ye kiyasla, bunun disinda tabii ki daha iyi kamera paketi, daha yuksek tepe parlakliga cikabilen bir panel ve daha kucuk centik gibi artilari da var.

2, 5 haftadır 12 mini kullanıyorum şu ana kadar pek bir sıkıntım olmadı. Tek sıkıntısı pili %74 seviyesinde olması ki onu da değiştireceğim zaten. Dışarı çıkıp saatlerce durmadığımdan dolayı çok da bir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar.

Genel olarka memnunum ama alınır mı Alınmaz, misler gibi S22 var al keyfine bak, her yönden daha iyi bir telefon. Sen neden aldın derseniz de denemelik bir masraftan bir şey olmaz diyerekten aldım gitti.