Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 8 Şubat 2024
- Makaleler
- 1
Öncelikle dil öğrenmen şart.
Max Verstappen 3
Yetkin
En basit haliyle dil bilgisi, yerin belirlenmesi, kalacak yer arastirmasi, basvuru, bu sirada vizeye de basvuru icin gerekli vize sartlarinin/evraklarinin belirlenmesi, kabul (sartli olabilir), vize alimi. Daha sonra gidip baslarsiniz. Ulkeden ulkeye durumlar farklilik gosteriyor tabii ki.
İelts sınavına girdim, puanım 6.5 yeterli mi, emin değilim ama şimdilik elimdeki bu.
Son düzenleyen: Moderatör:
İşte yer belirleyemiyorum çünkü bazı ülkeler gerçekten çok pahalı hangisini seçsem diye düşünüyorumEn basit haliyle dil bilgisi, yerin belirlenmesi, kalacak yer arastirmasi, basvuru, bu sirada vizeye de basvuru icin gerekli vize sartlarinin/evraklarinin belirlenmesi, kabul (sartli olabilir), vize alimi. Daha sonra gidip baslarsiniz. Ulkeden ulkeye durumlar farklilik gosteriyor tabii ki.
Max Verstappen 3
Yetkin
B2 Ingilizce seviyesi cogu yer icin yeterlidir, Ingilizce egitim veren okullara basvurabilirsiniz.IELTS sınavına girdim puanım 6.5 yeterli mi emin değilim ama şimdilik elimdeki bu.
Kesinlikle. Mesela Hollanda'da degismekle beraber non-EU (AB vatandasi olmayan) ogrencilerden yillik 20 bin Euro'ya kadar aliyor universiteler. Almanya'ya bakmanizi oneririm. Bu konuda biraz mecburi bir secenek olabiliyor, Almanya'da yabancilarin odedigi somestr ucreti haric okul ucretleri 2014'te tamamen kalkti.İşte yer belirleyemiyorum çünkü bazı ülkeler gerçekten çok pahalı hangisini seçsem diye düşünüyorum.
Evet ama almanyada türkiyede istediğin bölüme yerleşmen gerekiyor diye biliyorum yanlışta olabilir emin değilimB2 Ingilizce seviyesi cogu yer icin yeterlidir, Ingilizce egitim veren okullara basvurabilirsiniz.
Kesinlikle. Mesela Hollanda'da degismekle beraber non-EU (AB vatandasi olmayan) ogrencilerden yillik 20 bin Euro'ya kadar aliyor universiteler. Almanya'ya bakmanizi oneririm. Bu konuda biraz mecburi bir secenek olabiliyor, Almanya'da yabancilarin odedigi somestr ucreti haric okul ucretleri 2014'te tamamen kalkti.
Max Verstappen 3
Yetkin
Evet oyle maalesef. Turkiye'de bir yeri yazip o sekil gidilebilir ancak, baska turlu zor hedefin gerceklesmesi.Evet ama Almanya'da Türkiye'de istediğin bölüme yerleşmen gerekiyor diye biliyorum yanlış da olabilir emin değilim.
- Makaleler
- 1
Ana dil gibi bilmek gerekiyor, zorluk çekmemek için. Ya da çok paranız olması gerekiyor; iki seçenekten birisi.İelts sınavına girdim, puanım 6.5 yeterli mi, emin değilim ama şimdilik elimdeki bu.
Başka hangi ülke olabilirEvet oyle maalesef. Turkiye'de bir yeri yazip o sekil gidilebilir ancak, baska turlu zor hedefin gerceklesmesi.