Yurt dışından alınan telefonun IMEI kayıt süresi dolunca ne olur?

Kaito

Başarılı
Üniversite için Kıbrıs'a gitmiştim, cihazım da oldukça eski ve aşırı yavaşlamış olmasından dolayı Kıbrıs'ta yeni bir cihaz aldım. Şu an Türkiye'de bulunuyorum ve tabii ki cihazı yurt dışından almış sayıldığımdan dolayı IMEI kayıt yaptırmam gerekiyor. Bugün 60 gün kaldığı bilgisini içeren bir SMS aldım. İlk defa yurt dışından cihaz aldığım ve IMEI ile hiç uğraşmadığım için elimdeki seçenekler nedir bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Eğer 2 simli bir model ise 8 ay 4+4 şeklinde açık kalır bu süre her yılbaşı yenilenir.

Telefon çift SIM destekliyse, kartını 2. yuvaya tak. YD ürünlerde her SIM yuvası 4 ay kayıtsız kullanım hakkı veriyor. Bu haklar dolunca şebeke kapanır. Yeni yılı beklersin şebekenin tekrar aktif olması için. Ya da gidip telefoncuda IMEI Repair işlemi yaptırırsın (Bazı telefonlarda olmuyor).

Eğer 2 simli bir model ise 8 ay 4+4 şeklinde açık kalır bu süre her yılbaşı yenilenir.

Kıbrıs hattım da olduğu için iki SIM yuvasını da kullanıyorum. Yerlerini değiştirsem de olur mu?

Kıbrıs hattım da olduğu için iki SIM yuvasını da kullanıyorum. Yerlerini değiştirsem de olur mu?
Hayır olmaz, iki hattın da kullanım sürelerini başlatmışsınız, 60 gün sonra telefonunuz şebeke almayı durduracak. Cihaz marka ve modelini söylerseniz bir çözümü varsa söyleriz.

Olmaz. Linkini bıraktığım siteden telefonunu bul ve sağ taraftan kayıt seçeneklerine bak. IMEI kaydı açıksa telefonculardan yaptırabilirsin. Direnç kaydı varsa işini bilen birisine yaptır. Çünkü anakarta işlem yapılacak. Her iki seçenekte gözüküyorsa IMEI kaydı yap. Direnç işlemini, işinin ehli olmayanlar düzgün yapmıyor.

Kayıtsız cihazlar için devlet IMEI başına 4 ay kullanım hakkı verir. 4 ay kapanır ya da birkaç ay daha devam eder. 1. SIM yeri kapanana kadar kullan. Kapandığı gibi diğer tarafa tak aynı şekilde kullan. Yılbaşında bu olay sıfırlanır zaten. Hiç uğraşmam dersen tam modelini söylersen IMEI repair hakkında bilgi verebilirim

Belirli bir süre var ve o süre boyunca kullanım süresi bitince cihaz otomatik olarak kapanıyor, Türkiye'de yaşıyorsanız 120 gün yurt dışında yaşıyorsanız 180 gün.

hayır olmaz, iki hattın da kullanım sürelerini başlatmışsınız, 60 gün sonra telefonunuz şebeke almayı durduracak. Cihaz marka ve modelini söylerseniz bir çözümü varsa söyleriz.

Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Cihazım POCO X6 Pro ancak 5G olan versiyonu, sitede gösterdiği işlemci ile telefon da bulunan farklı sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…