Yurt dışından getirdiğimiz ürünün faturasını düşük göstermek etik mi ?

CentrumBoss

Yetkin
32.5 dolar değerindeki bu ürünü satın alıp, satış temsilcisiyle görüşüp ürünün faturasında değişiklik yapabiliyorsunuz. Diyelim bu ürünü aldınız ve faturayı 3 dolar gösterdiniz, ödeyeceğiniz vergi 1,8 dolar olacak. -Ürünün vergisi kapıda ödeniyor.- Normal şartlarda ödemeniz gereken vergi yaklaşık 20 dolar. Yani ürünü kısmen vergisiz almış oldunuz. Bu durumu onaylıyor musunuz ? Bu etik bir davranış mı ? Ülkede vergiler fahiş olduğu için bu tarz yollara başvuruyor musunuz ? Ben bu durumu onaylamıyorum. Bu vergiyi normal gördüğümden değil, bu vergiyi ödeyen diğer insanlara haksızlık etmiş olacağımı düşündüğüm için bu yola başvurmuyorum. Siz ne düşünüyorsunuz ?

Son düzenleme:
Bu durumu onaylıyor musunuz? Bu etik bir davranış mı?
Onların bize yaptıkları etik mi? Ürünü ederinin 5-10 katına bize saplamaları için kazıkçı esnafı korumak adına kişisel haklarımızın içinden geçiyorlar, ürünlere olması gereken fiyatlarıyla ulaşmamızı engelliyorlar. Yapabiliyorsan yap, sana yapılan şey etik değilse senin buna karşı yapacağın şeyin etik olup olmadığını kafana takma. Gümrükte muhtemelen yemeyecekler bunu ama şansına güveniyorsan bize bir şey demek düşmez.

Son düzenleme:
Ben olsam yapıştırır geçerdim. Eğer verdiğim verginin karşılığı olarak zarar alıyorsam vergi vermemeyi geçtim, devleti dolandırsam bile pişmanlık duymam.

O urunun 3 dolar olduguna inandirma fasli da var
Arkadaşlar bu mizah değil. Bakıyorlar ürünün fiyatına. Teyit falan ediyorlar. Artık hangi siteden aldıysanız bakıyorlar o siteye. Buluyorlar ürünü. Kontrol ediyorlar.

Arkadaşlar bu mizah değil. Bakıyorlar ürünün fiyatına. Teyit falan ediyorlar. Artık hangi siteden aldıysanız bakıyorlar o siteye. Buluyorlar ürünü. Kontrol ediyorlar.
Bu kadar detayli yapiyorlar mi bilmiyorum ama evet, urunu ve fiyati kontrol edebiliyorlar

Bu kadar detayli yapiyorlar mi bilmiyorum ama evet, urunu ve fiyati kontrol edebiliyorlar

Zaten çok detaylı değil. Arkadaşın dediği gibi 32-33 olan ürünü 28-29 yaparsan sıkıntı olmaz da gidip de 1000+ euroluk ürünü gidip de 5-10 euro gösterirsen sıkıntı.

Sorunun cevabı çok basit. Değil. İsterse milyon katı vergi alınsın, değil. Karşınızdakinin davranışı bir şeyin etik olup olmamasını değiştirmiyor.

Öyle şeyler yapsam bile burada suç itiraf edecek değilim. Hem ben nasıl yapayım? Ürünü gönderen değil, alan benim sonuçta.

Devlet 3 dolarlık şeyden 1,8 dolar yapıyorsa bence iyi yapıyor.
Türkiye'de kalitelisi yok diye yurt dışından gelecek akrabamdan bir çeşit yiyecek sipariş ettim. Türkiye'de satılanların %90'ı seyreltilmiş ve kalan %10 da bana getirilenden bariz kalitesizdir. Bir tanesini denemek gibi bir aptallık yaptım zamanında. Buna rağmen Türkiye'deki iyi görünenler bana getirilenden 5-6 kat daha pahalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…