Maclere ben şahsen bilgisayar demek istemiyorum. Resmen telefon gibi cihazlar çünkü. Mesela Windows bir PC alsam eğer canım sıkılır işletim sistemini sevmezsem giderim Linux'a geçerim ya da BSD falan kullanırım. Fakat sanırım şu anlık Mac miniler ARM işlemcili olduğundan dolayı sadece macOS çalıştırıyor. Yada ne bileyim ram ekleyemiyorsun depolama sıkıntılı. Pek hoşuma gitmiyor.

Apple Silicone çipler artık Linux çalıştırabiliyor, en azından Arch'ı :D, Windows'un ARM sürümünü de Paralells ile kullanmak mümkün. Çok hafife almamak lazım bence Mac cihazları.

Apple silicone çipler artık Linux çalıştırabiliyor, en azından Arch'ı :D, Windows'un ARM sürümünü de paralells ile kullanmak mümkün. Çok hafife almamak lazım bence Mac cihazları.

Daha çok yolu var bence hocam. Tabii ki hafife almamak lazım şahsen bence de çok güzel bir teknoloji m serisi işlemciler. Fakat şu anlık ben macleri gereksiz buluyorum. O işletim sistemine bir Bootcamp eklensin öyle düşünürüz. 🙂

PS5'i taşıması da var biraz ağır gelebilir. Ona karşılık buradaki fiyatına göre baya uygun olabiliyor mesela ikinci el PS4 50 dolara bile bulursun.

Daha çok yolu var bence hocam. Tabii ki hafife almamak lazım şahsen bence de çok güzel bir teknoloji m serisi işlemciler. Fakat şu anlık ben macleri gereksiz buluyorum. O işletim sistemine bir Bootcamp eklensin öyle düşünürüz. 🙂

ARM'ın gelişmesi lazım, Bootcamp tarih oldu artık Apple ARM'a geçtiğinden beri. Bakalım Mac dışında Snapdragon X Elite bulunduran cihazlar da görmeye başladık ama dediğiniz gibi hala biraz yolu var :).