Yurt dışından yolcu beraberinde 3D yazıcı getirmek mantıklı mı?

kozkan

Çalışkan
Merhaba. Yaklaşık bir aydır bütçeme uygun üç boyutlu yazıcı bakıyorum. Bazısının stoku yok, bazısı çok uğraştırıyor falan falan. Bambu Lab'ın Çin yurt dışı sitesine bakıyorum, P2S 800 dolar. Başka modele bakıyorum, kendi sitesinde az para, burada çok para. Taksit de yok. Haydi taksit olsa, taksitli aldım bilmem ne diye avutacak insan kendini. O da yok. İlla tek çekim.

Acaba daha fazla kazıklanmamak amacıyla, yurt dışından yolcu beraberinde üç boyutlu yazıcı getiren oldu mu? İlgili gümrük muafiyeti var mı? Ürünü uçakta yanıma alamayacağım için bagaja verilecek diye tahmin ediyorum, ürünü ekstra paketlemek gerekir mi? Ürünü yanımda getirsem bile gümrük vergisi öder miyim? Ürünün gümrükte kalma ihtimali var mı?

Tabii ne yazık ki yeşil pasaportum olmadığı için bir Avrupa ülkesinden vize almam biraz zor. Ancak makul fiyata yazıcı alınabilecekse, burada yazıcıyı iki katına satan esnaf kazanmasın diye vizeye de, uçağa da verdiğim paralar canımı acıtmayacak.

Yanıtlarınızı, deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yılbaşından önce stoklar varken çoğu marka model ABD fiyatıyla aynı fiyata satıldı. Şu andan örnek vereyim K2 Combo Creality'de 550 dolar fiyatla listeleniyor güncel kurla yaklaşık 24.000 TL bu yazıcı ülkeye ithal edildiğinde gümrük vergileri + %20 KDV ekleniyor. Yani düz bir hesaplamayla yazıcı 34.000 TL seviyelerine yaklaştı bunun üzerine Çin'den ülkemize olan nakliye ücreti + ithalatçı karı + satıcı karı eklenmesi gerekiyor. Yılbaşından önce bu cihazlar 30-32 seviyelerinde satıldı çünkü Creality gibi pazarını kaybetmek istemeyen veya Anycubic gibi pazarda kendine yer kapmaya çalışan markalar ülkemize avantajlı fiyatlarla yazıcıları getiriyorlar. Diğer konunuza istinaden Anycubic Kobra S1'in 28.000 TL lik fiyatı yılbaşından önce global fiyatının altında kalıyordu şu anda MAX modeli çıktığı için Kobra S1'e indirim yaptılar ve fiyatını düşürdüler bizim zaten uygun olan fiyatımız MAX henüz gelmediği için değişmedi. Dolayısıyla buradaki fiyatı belirleyenler emin olun distribütörler veya onların yetkili satıcıları değil. Bu yapmayı düşündüğünüz şeyi sizin yerinize yaptıkları için 2 katı fiyat vermeleri gerekiyor.

Peki yazıcı getirilebilir mi evet getirilir neden olmasın ? P2S dediğiniz yazıcıyı kutudan çıkarıp geri kalan her şeyi atarsanız 20 Kilo ağırlığı var, bu sebeple sizin ekstra bagaj hakkı ücreti, uçak biletleriniz, diğer masraflarınız vs. vs. Valizlerimizin uçaklarda ne hale geldiğini düşünürsek o yazıcının başına kim bilir neler gelir. Ek olarak bir diz üstü bilgisayarı kendi kişisel bilgisayarım olarak geçirebilirsiniz ama 3D yazıcıyı kişisel kullanım için getirip götürdüğünüzü hangi gümrük memuru inanır orasını bilemem. İnanmazsa birde ithalata tabi tutulacak geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…