BlackShadow 17

Yetkin
Nasıl da kanıksandı, değil mi? Dünya ile olan en büyük bağımızı elimizden aldılar ve hiç kimse sesini çıkarmıyor; unutuldu gitti. Aradığım hiçbir şeyi ülkede bulamıyorum, dışarıda yabancıların "çöp" olarak baktıkları çoğu ürüne erişimimiz dahi yok. Bulduklarım ise çok kalitesiz ve fahiş fiyatlı. Bu işin sonu ne olacak, nasıl düzelecek bu bireysel yurtdışı alışveriş imkanı? Tanıdığımız da yok ki gidip aldıralım; olsa bile her seferinde araya birilerini sokmak çok can sıkıcı bir durum. Ülkeyi bu hale getirenlere göz yumanlara lanet edesi geliyor insanın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapmak istediğim projeyi oldukça basitleştiren bir şey yapabilecekken işlerim 5-10 adım uzamak zorunda kaldı. Gerçekten yabancı proje videolarını görüp "bunu ben de yaparım" dedikten sonra sırf tedarik sorunları sebebiyle bir alt seviyede kalmaktan sıkıldım. Hazır modül olarak yapabileceğim projeyi farklı parçalarla kendim birleştirerek ortaya çıkartmak durumunda kalıyorum. Daha imce üretmek için PCB ürettirmek istersem yine yurt dışından getirtemiyorum. Kafese kapatılmış kuş gibi hissettiriyor.

Change.org'dan imza kampanyası başlatılsa ve imza toplansa olur gibi (yurt dışı engeli 10 insandan 9'unu etkiliyor). Tek yapmamız gereken imza kampanyası başlatmak ve insanlara ulaştırabilmek. İnsanlar toplanınca neredeyse hiçbir şey imkânsız değil.

Yapmak istediğim projeyi oldukça basitleştiren bir şey yapabilecekken işlerim 5-10 adım uzamak zorunda kaldı. Gerçekten yabancı proje videolarını görüp "bunu ben de yaparım" dedikten sonra sırf tedarik sorunları sebebiyle bir alt seviyede kalmaktan sıkıldım. Hazır modül olarak yapabileceğim projeyi farklı parçalarla kendim birleştirerek ortaya çıkartmak durumunda kalıyorum. Daha imce üretmek için PCB ürettirmek istersem yine yurt dışından getirtemiyorum. Kafese kapatılmış kuş gibi hissettiriyor.

Bu işin tek çözümü muhalefet partilerinin birleşip ses yükselterek üstüne gitmesiydi, onların da umrunda değil. Zaten şu saatten sonra yapılabilecek pek bir şey yok gibi görünüyor. Elin 10 yaşındaki Amerikalı veledi bireysel olarak her türlü projeyi üretebilirken biz burada cehalete ve imkansızlığa geri kalmışlığa mahkum edildik.

Arog filmindeki "alet edevat yok, icat yapanı yakarım" şaka maka gerçek oldu.