Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DariusK

Uzman
Herkese merhaba,
Bugün ince hesap ve İtopya'dan kendi imkanlarımızla topladığımız bilgisayarı birleştirip çalıştırdık.
  • Z790 Tomahawk Max Wi-Fi
  • 14700KF
  • 32 GB Patriot Viper 7200MHz CL34
Güzelce eksiksiz kurduk hazırladık, hatta yeni BIOS'u bekledik ki sorunsuz çalışsın diye. Eksiksiz kurulum yaptık kontrol ettik. Oyunlara test ettik, 3 defa crash, bir defa mavi ekran verdi. Hepsi sıfır ve yeni kurulmuştu.
RAM'dan şüphelenip 7200MHz Memtest yaptım ancak karşılaştığım manzara beni şoke etti. Sorun RAM'de mi yoksa hâlâ 14.nesil işlemci sorunu devam ediyor mu anlayamadım gitti.
İşlemci desteğinden şüphe ettim ama arkadaşımda 14700k 7800MHz RAM takılı çalışıyor aynı anakartta.
Sorun RAM mi yoksa başka görmediğim bir şey mi var?
Anakart USB flash üzerinden işlemci takılmadan sıfır şekilde en son çıkan BIOS Update edildi. Intel stock ayarları dokunulmadı.
Sadece XMP açıldı.
Sorun nedir lütfen yardımcı olur musunuz?

IMG20240928220328.webp

Sorunun RAM'de olduğunu düşünmüyorum. Benim başıma böyle bir sorun gelse RAM'i aide etmezdim. 7000 MHz Memtest86 geçerse oyunlarda da test edin. O zaman da sorun yoksa o şekilde kullanabilirsiniz.

Teşekkür ederim cevaplarınız için, testten sonra sonuçları paylaşacağım.

IMG20240929001439.webp

Recep bey, 7000MHz CL32 profil 2'de, sorunsuz hata vermeden Pass yaptı. Dediğiniz gibi sanırım 7200 profili stabilite problemi var.
Teşekkür ederim tekrardan.
Peki son olarak, en son 26 Eylül de çıkan BIOS'la birlikte bu anakarta ve işlemciye yapılması gereken ayarlar var mı?

Sorunun RAM'de olduğunu düşünmüyorum. Benim başıma böyle bir sorun gelse RAM'i aide etmezdim. 7000 MHz Memtest86 geçerse oyunlarda da test edin. O zaman da sorun yoksa o şekilde kullanabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör: