Bronzen

Başarılı
Çoğu kişinin istediği gibi bende yeni bir bilgisayarım olsun , güzel ve kaliteli oyunlar oynamak istiyorum. Tabi ki hayatta her şey istenildiği gibi olmuyor. Bir noktada hayat bir yavaşla başka şeyler yap ki onu elde et diyor. Şuana kadar iyi bir bilgisayarım olmadı ve o oynama isteği hala var az da olsa. İşte ilerde oynarım diye oyun alıyorum veya sıkılınca toplama videoları izliyorum. Ama şunu fark ettim yaş ilerledikçe artık bir maaş almaya başlayınca bilgisayar alınca aynı heves sanki kalmayacakmış gibi geliyor hatta işe gitmekten ona harcayacağım zamanı dinlenmeye harcayacağım gibi geliyor. Sizce böyle mi olur? Böyle olursa artık hayatın ciddiyetini anlayıp bu işleri bırakmalı mıyım?

Eskiden bilgisayardan oyun vs oynamayı çok severdim. Hele ki korona döneminde bayılırdım, şimdi ise bilgisayarın yüzüne bile bakmıyorum binde bir canım sıkılırsa açıp film ya da dizi izliyorum. Hiç olmadı 2 el CS atıp çıkıyorum. Bunun isteklerle değil de hayat şartları ile alakası var diye düşünüyorum. Yüklenen sorumluluklar, geçen yaş ve para kazanma isteği, bu bilgisayar vs olayını öldürüyor.

Kesin bir şey söylemek istemem çünkü insandan insana göre değişir. Ben kendimden bahsedeyim. Ben işe girdikten sonra iyi bir bilgisayar sahibi oldum ama kesinlikle geçirdiğim vakit azaldı. Oyun oynama sürem haftada 2 saat falan öyle düşün. Daha çok yatağa uzanıp telefonda müzik dinliyorum. Yüksek ihtimalle böyle olabilirsin sende. İşe başladıktan sonra ben ciddileştiğimden değil de yorulmaktan ve az zamanım olduğundan az oyun oynuyorum.

Kişiye göre değişir ben işten gelince telefona bile bakacak isteğim olmuyor boş günlerimde ise sadece 2-3 el CS oynuyorum. Eskiye göre heves azalması oldu tabii ki.

Dogasi geregi maymun istahli varliklariz. Hayalini kurdugunuz seyi alacak parayi kazansaniz bile o parayi kazanmak icin harcadiginiz emegi ve vakti akliniza getirdikten sonra bir anda vazgecebilirsiniz. Bunun disinda birey yaslandikca kendi ayaklarinin uzerinde durma gereksinimi de ozellikle ulkemizde oldukca erken yasandigi icin is veya okuldan sonra hobilerinize vakit ayiramamaniz gayet normal. Bunlarin getirdigi olgunlukla belli bir sure sonra oyunu oynamaktansa, oyunu yapmayi yegler hale geliyorsunuz mesela.

Is hayatini sadece para kazanma araci olarak gorup, eve geldigi anda sevdigi hobilerle ugrasmayi beceren kisiler de var. Bu dengeyi kurabilirseniz ne hos. Is hayatinizi sadece para kazanma araci olarak gorup, oyle sekillendirmektense ustune bir de hobinizin bir uzantisi yapmayi becerebilirseniz, daha ne olsun? Tabii bunu becerebilmek -ozellikle ulkemizde- ciddi emek istedigi icin, ideal yasaminizi oturttuktan sonra bile maskeli depresyona kurban gidebilirsiniz ancak o kisim biraz da dini bir mesele oldugu icin geciyorum.

Herkesin yasaminda son durak olarak gordugu yerler farkli olabilir, gayeleri, amaclari farkli olabilir sonucta. Bazi kisiler maddiyata onem verirken, kimisi manevi seylere onem verir ve hayat gayeleri, hayattan aldigi zevkler de bunlara gore sekillenebilir mesela. Kimisi maasini aldiginda sevincten havaya ucar, kimisinin kilini bile kipirdatmaz. Burada ayrimi yapabilmek lazim.

Kisacasi, evet, normaldir. Ozellikle Turkiye gibi hobileri surdurmenin guc oldugu bir ulkede daha da normal.

Ben de çalıştım topladım bu sistemi (imzada var) ama eski külüstür laptopumda daha çok oyun oynuyordum çünkü sorumluluklarım çok daha azdı. Düşük sistemle oyun oynayınca oyundan tam olarak zevk almıyorsun ve heves öylece kalıyor çoğu zaman. Şimdi iyi bilgisayarım var yıllar sonra zar zor almışım istediğim oyunu istediğim şekilde oynuyorum sıkıntı olmadan ve hevesimi atabiliyorum. Ama bunların yanında da sorumluluklar olduğu için çok daha az vakit geçiriyorum. Arkadaşlarım girmiyor mesela takım olarak giremediğimde giresim gelmiyor. Benim oynadıklarımı onlar oynamıyor çoğu zaman mecburen tek giriyorum ve bu yüzden de sıkıyor bir süre sonra. Hikayeli oyunlar zaten kısa sürüyor.

Kesin bir şey söylemek istemem çünkü insandan insana göre değişir. Ben kendimden bahsedeyim. Ben işe girdikten sonra iyi bir bilgisayar sahibi oldum ama kesinlikle geçirdiğim vakit azaldı. Oyun oynama sürem haftada 2 saat falan öyle düşün. Daha çok yatağa uzanıp telefonda müzik dinliyorum. Yüksek ihtimalle böyle olabilirsin sende. İşe başladıktan sonra ben ciddileştiğimden değil de yorulmaktan ve az zamanım olduğundan az oyun oynuyorum.
Hocam ben şu anda çalışmıyorum bir işte ve yine de oyun oynama isteğim hiç yok hatta yaklaşık 4-5 yıldır böyle. Karantina sonrası oyun oynama isteği git gide azaldı sadece. Dediğiniz gibi kişiden kişiye değişir ama bende zaman olmasına rağmen oyun oynama isteği yok. Depresyondayım diye diyeceğim ama sizin dediğiniz gibi yatağa uzanıp müzik dinlemek veya uzanıp telefonla vakit geçirmek daha ilgi çekici geliyor yani. Üretkenlik belki keyif verebilir, şu ana kadar hep tüketici oldum. İlk adım iş bulmak benim için, oyun oynamaya falan kendimi yıllardır zorluyorum ama hep bir an önce bitsede yatağa gidip uzansam diyorum. Diğer insanların da böyle olduğunu görmek açıkçası içimi rahatlatıyor çünkü hep bende sorun var sanıyorum.