Makaleler
2
Videolardan ve kaynaklardan Linux'u çok sevdim ve hergün geçmek istiyorum. 3 kere bilgisayarıma Linux yükledim ama hep aynı nedenden dolayı Windows'a geçtim. Bunun nedeni ise Zapret'i doğru kurmama rağmen kuramamam. Cidden Linux kullanmak istiyorum ve Linux kullanacak bilgilere sahibim ama Zapret yüzünden geçemiyorum. Yardım etmenizi istiyorum. Bu Zapret neden kurulmuyor yada doğru dediğim şey yanlış mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fedora, Arch ve zorin hepsinde aynı.

Nasıl yapacağım detaylıca anlatır mısınız?
İki tane rehber videom var. Arch ve Mint.
Arch tabanlı ve Ubuntu tabanlı kullanıyorsan işini bunlar görür.

Quad9 şart değil bu arada, server names kısmında nextdns, cloudflare veya google yazabilirsin veya hepsini beraber de yazabilirsin.

Fedora kullanacağım büyük ihtimalle. Çünkü ne Zorin kullanacak kadar bilgisiz, ne de Arch kullanacak kadar bilgiliyim.
Az önce Live fedora'da da dnscrypt-proxy kullandım. Sisteme yükleme şeklinde nasıl oluyor detayına inmedim ama GitHub'dan indirip terminal üzerinden nasıl çalıştırabileceğini anlatabilirim. Terminal penceresi açık kalıyor ama benim dediğim şekilde. Yine de bir denersin olursa sisteme nasıl kurulur onu araştırmaya koyulursun.

Az önce live Fedora'da da dnscrypt-proxy kullandım. Sisteme yükleme şeklinde nasıl oluyor detayına inmedim ama GitHub'dan indirip terminal üzerinden nasıl çalıştırabileceğini anlatabilirim. Terminal penceresi açık kalıyor ama benim dediğim şekilde. Yine de bir denersin olursa sisteme nasıl kurulur onu araştırmaya koyulursun.
Anlatırsanız çok güzel olur.