muhammetscq

Çalışkan
Bir süredir sosyal becerilerimi güçlendirmeye çalışıyorum. Olabildiğince insanlarla sohbet etmek falan. Ama hani bazıları bana fazla zayıfsın dediğinde bu benim moralimi ve enerjimi dibe batırıyor.

Zayıf olduğumu kabul ediyorum, 50 kilonun altındayım. Bunun için de piskiyatriye gittim, şu an anksiyete ve iştah için ilaç kullanıyorum, iyi gittiğimi de düşünüyorum; ama insanların bakışları, sözleri ve hareketleri, bazen çok canımı yakıyor.

Hayatım boyunca hep depresiftim. Şu an ise bir şeyleri değiştirmek için çaba sarf ediyorum ama dışarıdan aldığım bu gibi tepkiler beni çok yoruyor.

Bir süredir sosyal becerilerimi güçlendirmeye çalışıyorum. Olabildiğince insanlarla sohbet etmek falan. Ama hani bazıları bana fazla zayıfsın dediğinde bu benim moralimi ve enerjimi dibe batırıyor.

Zayıf olduğumu kabul ediyorum, 50 kilonun altındayım. Bunun için de piskiyatriye gittim, şu an anksiyete ve iştah için ilaç kullanıyorum, iyi gittiğimi de düşünüyorum; ama insanların bakışları, sözleri ve hareketleri, bazen çok canımı yakıyor.

Hayatım boyunca hep depresiftim. Şu an ise bir şeyleri değiştirmek için çaba sarf ediyorum ama dışarıdan aldığım bu gibi tepkiler beni çok yoruyor.
Kaç kilosunuz şu an.

Boy kaç?

Benimde boyumdan dolayı anksiyetem var. İnsanın bakışlarından beynini okuyorsun, fısıldamaları anlıyorsun. Bence o kadar sorun değil istediğim sürece sosyalleşebiliyorum ben.

Boy kaç?

Benim de boyumdan dolayı anksiyetem var. İnsanın bakışlarından beynini okuyorsun, fısıldamaları anlıyorsun. Bence o kadar sorun değil istediğim sürece sosyalleşebiliyorum ben.

Bilmiyorum ama 50 kilonun altındayım. Yaklaşık 2 ay önce bayağı gerilemiştim ama şu aralar tekrardan toparladım biraz.

Asıl mesele aslında bir süredir kimseden zayıfsın lafını pek işitmiyordum ama bugün kızın biriyle sohbet ederken bir anda bana 'sen zayıfsın' deyince içime oturdu. Yarım saat kadar biraz yalnız kalınca kendime toparladım.

Saatler önce yine kızın söyledikleri aklıma gelince içim sıkıştı. Zaten halihazırda anksiyete varken biraz ellerim titredi ve aklıma belki benimle benzer şeyleri yaşıyanlar vardır diye konu açmak istedim.

İlki iştah için ilaç almak yerine fitness salonuna yazıl. Kilo almak için diyet listesi hazırlarlar zaten. Bir de üstüne vücudunu geliştirir, sağlıklı olursun ve özgüvenin artar.
İkincisi başlıktaki sorunu yanıtlayım. Ben 150 kiloyken bile sevgilim vardı. Bu tür konular özgüvene bakıyor.

İlki iştah için ilaç almak yerine fitness salonuna yazıl. Kilo almak için diyet listesi hazırlarlar zaten. Bir de üstüne vücudunu geliştirir, sağlıklı olursun ve özgüvenin artar.
İkincisi başlıktaki sorunu yanıtlayım. Ben 150 kiloyken bile sevgilim vardı. Bu tür konular özgüvene bakıyor.

Hocam spor salonu zor denedim ve pek sonuç alamadım açıkçası. İştah açıcı ile devam ediyorum.

Hocam 150 kiloyum dediniz ama şişman biri nerede, zayıf biri nerede. Tabii ümidimi tamamen salmadım ama ne bileyim olmuyor ve bu beni üzüyorda.

Temel nokta insanların "zayıfsın" vb. yorumlarını yapması değil de kişinin onları duymak istememesi aslında, kendinde yetersiz gördüğü ve kafasına takılan şeylerde insan anksiyetenin de etkisiyle bir tık fazla etkilenir. "Zayıfsın" derken ne amaçla söyledi ya da yüz ifadesi nasıldı mesela? İçine dert olan kısım zayıf olman mı yoksa kızın "zayıfsın" demesi mi?

Bir gün psikologla kendimde sevmediğim şeyler hakkında konuşurken "gözlük takmayı da seviyor musun?" diye sordu ve şaşırarak "evet" dedim, "bazı insanlar da gözlük takmayı sevmeyip nefret ettiğini anlatıyor" dedi ama benim gözlükle bir sorunum yoktu mesela. Orada demek istediği şey gözlük takmanın kötü bir şey olmasından ziyade insanın kendini yetersiz gördüğü konuda nefret duymasıydı.

Şu an ise bir şeyleri değiştirmek için çaba sarf ediyorum ama dışarıdan aldığım bu gibi tepkiler beni çok yoruyor.
Bir şeyleri değiştirme motivasyonun sürekli baltanıyordur herhalde; bunun temel sebebini biliyor musun, öğrenebildin mi?

Yaş 24, boy 176 ve kilo 48. :) Güzeller güzeli birliktelik yaşadığım bir kız arkadaşım, çok fazla olmasa da hatırı sayılır arkadaş çevrem var. İnsanların ne dediği belli bir süre sonra inan umurunda olmuyor. Zayıf olman seni küçük gösteriyor gibi hissediyor olabilirsin ama doğru insanların yanında olduğun sürece zayıf olman kötü bir şey değil. Dediğim gibi kendini sağlıklı ve psikolojik olarak iyi hissediyorsan orada iş zaten bitmiştir. Bende senin gibi yaşadım; yaşamadım değil fakat o insanlardan uzaklaştım ve böyle daha mutluyum. Bende kilo almayı denedim fakat herkesin vücudunun genetiği farklı. Olmayınca olmuyor maalesef, bazı şeyleri kabullenip öyle yaşayarak mutlu olmak en iyisi.

Yaş 24, boy 176 ve kilo 48. :) Güzeller güzeli birliktelik yaşadığım bir kız arkadaşım, çok fazla olmasa da hatırı sayılır arkadaş çevrem var. İnsanların ne dediği belli bir süre sonra inan umurunda olmuyor. Zayıf olman seni küçük gösteriyor gibi hissediyor olabilirsin ama doğru insanların yanında olduğun sürece zayıf olman kötü bir şey değil. Dediğim gibi kendini sağlıklı ve psikolojik olarak iyi hissediyorsan orada iş zaten bitmiştir. Bende senin gibi yaşadım; yaşamadım değil fakat o insanlardan uzaklaştım ve böyle daha mutluyum. Bende kilo almayı denedim fakat herkesin vücudunun genetiği farklı. Olmayınca olmuyor maalesef, bazı şeyleri kabullenip öyle yaşayarak mutlu olmak en iyisi.
Bende sizin gibiyim hocam insanlar hakkımızda konuşuyor. İşin sonunda uğraşmak boş iş. Ya kendini değiştireceksin değiştirebildiğin kadar ya da kulağını kapatıcaksın.
@muhammetscq Evet kötü şeyler yaşadın. Bende yaşıyorum ama boşverip hayatına bakman lazım.