Bu tarayıcıların güvenilirliğine ne kadar emin olabiliyoruz? Açık kaynak yazılım olduğunu biliyorum fakat oturup bireysel kullanıcının o kodları inceleyeceğini sanmıyorum. Zen'i 2 aydır takip ediyorum ve Edge'den geçmeyi epey düşündüm fakat güvenilirliği beni hala ürkütüyor.

Bu tarayıcıların güvenilirliğine ne kadar emin olabiliyoruz? Açık kaynak yazılım olduğunu biliyorum fakat oturup bireysel kullanıcının o kodları inceleyeceğini sanmıyorum. Zen'i 2 aydır takip ediyorum ve Edge'den geçmeyi epey düşündüm fakat güvenilirliği beni hala ürkütüyor.

Hocam güvenilirlik size kalmış ama 5 aydır kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım ilk zamanlar güvenilirlik korkum vardı Brave'de tutuyordum bütün postaları zende 1 tane giriyordum artık sadece zen kullanıyorum hocam.

Zen Browser

Selamlar, Bu makalede, Zen Browser tarayıcısını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Bu makaleyi hazırlama fikri, sosyalde sıkça sorulmasından ve kullanıcılar arasında merak uyandırmasından kaynaklandı. Bu nedenle, tarayıcının özelliklerini ve performansını kapsamlı bir biçimde ele almayı uygun gördüm. O halde, hiç vakit kaybetmeden başlayalım.
indirmek için:

Zen Browser'in tasarımı:

Eki Görüntüle 116818

Zen Browser'ın tasarımı oldukça sade ve kullanıcı dostu. Sekmeler, ekranın yan tarafında yer alıyor ve bu düzen, kullanım kolaylığı sağlıyor. Tarayıcı, görünümünü özelleştirme imkanı sunuyor; normalde varsayılan bir tasarıma sahip olsa da, ben kişisel tercihime göre bazı değişiklikler yaptım. Ayrıca, kendi modlarınızı ve temalarınızı indirerek tarayıcıyı daha da kişiselleştirebilirsiniz. Temalar, çok fazla seçenek sunmasa da mevcut olanlar idare edebilir ve kişisel zevkinize uygun bir görünüm elde etmenize olanak tanır.

Zen Mods

Eki Görüntüle 116817

Peki, bu modlar ne diye sorabilirsiniz? Şimdi buna detaylıca değinelim. Zen Browser, kullanıcılara "zen mods" adlı bir özellik sunuyor. Bu kısım, tarayıcınıza işinize yarayacak, görünümü kişiselleştirebilecek ve kullanım kolaylığı sağlayacak çeşitli modlar eklemenize olanak tanır. Modlar, tarayıcınızı daha verimli ve şık hale getirmek için mükemmel bir fırsat sunar. Zen mods kısmından, ihtiyacınıza uygun modları ücretsiz bir şekilde indirip kurabilirsiniz. Bu sayede tarayıcı deneyiminizi tamamen kişiselleştirip, iş akışınıza daha uygun hale getirebilirsiniz.

Performans

Eki Görüntüle 116816

Zen Browser, kaynak kullanımı açısından Alpha sürümünde oldukça verimsizdi; 2 GB-2.5GB arasında bir bellek kullanımı söz konusuydu. Ancak, beta sürümünün son versiyonuyla birlikte bu kullanım miktarı önemli ölçüde azaldı ve şu an daha stabil bir performans sergiliyor. Tarayıcıda 12 mod, 5 uzantı, Techolay ve YouTube gibi sayfalar açıkken bile kaynak kullanımı oldukça verimli. (daha detaylı kaynak kullanımı verilerini paylaşmayı planlıyordum, ancak zamanım kısıtlı olduğu için bunu şimdilik ekleyemedim.)

Hız

Hız açısından herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Tarayıcı genel olarak oldukça hızlı ve verimli çalışıyor. Ancak, bazı durumlarda çok fazla sekme açıkken hafif takılmalar yaşanabiliyor. Bu tür takılmaların, büyük ihtimalle sistemin kaynak kullanımından ya da benim tarafımdan yapılan özelleştirmelerden kaynaklandığını düşünüyorum. Yine de, genel deneyim oldukça tatmin edici.

Son olarak düşüncelerim ve geçilir mi?

Şu anda, arkadaşlar, tarayıcı hala beta aşamasında olduğu için bazı sorunların yaşanması tamamen normal. Ayrıca değinmediğim bir konu daha var: DRM. Bu sorunu ben kişisel olarak deneyimlemedim ancak bazı kullanıcılar bu konuda sıkıntılar yaşayabiliyor. Bunu da son olarak belirtmek istiyorum. Tarayıcıyı 5 aylık kullanım sürecinde edindiğim deneyimlere dayanarak değerlendiriyorum. Şu an oldukça başarılı bir performans sergiliyor ve kesinlikle geçmenizi tavsiye ederim.

Görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.
Arc'a rakip gibi geliyor bana.

Tabii kullanmak gerek ama dikey sekmelere alışabileceğimi pek sanmadığım için geçmekte biraz kararsızım. Belki tam sürüme geçtiğinde kullanırım. Özelleştirme imkanları çok güzel çünkü.

Yakında dikey sekmelerde gelecek diye biliyorum. Bende yüklü şekilde duruyor, dikey sekmeler gelince geçmeyi düşünüyorum.

Bu hızla gelişmeye devam eder ve kullanıcı kitlesi daha da artarsa DRM'de gelebilir Netflix vs. için 10-15k dolarlık bir ücreti var mış sanırsam lisansın onu karşılayacak bir gelir elde edince geleceğini söylüyordular.

Tarayıcı açık kaynak ve destekleyen bir sürü kişi var. Yeterince bağış alan biri virüs koymakla uğraşmaz. Reddit üzerinde subu bile var yapan kişi ile konuşabilirsin.

Tarayıcı güvenliğinden Firefox sorumlu zaten. Bu tarayıcılar Firefox üzerine kurulduğu için güvenlik ile Firefox ilgileniyor.