Karpuz Ağacı

Üyecik
Merhaba,

Geçen sene klasik kırmızı renkli banka kartım kayboldu. Bende müşteri temsilcisini arayıp durumu izah edip yenisini talep ettim.

Bana Platin Kart gönderdiler ve yaklaşık 1 ay sonra kredi kartı özelliğini açıp 80.000 TL limit tanımlamışlar.

İlk 2 ay kullanmadım daha sonra nakit taşımama işi hoşuma gitti bende kullanmaya başladım. En son 5 ay önce 117.350 TL kredi limiti ile 25.000 TL nakit avans tanımlamışlar.

3 sene önce Ziraat'ten düşük miktarlı kredi çekip 3-4 ay kala erken kapama yaptım. Bunun haricinde hiçbir bankadan kredi ve kredi kartı istemedim.

2 yıl öncesinde farklı bankalarda TL ve döviz mevduatlarım bulunmakta idi.

1 günlük bile SGK girişim yok. Hesabıma aylık gelen tutar fatura ödemeye ancak yeter derece de kira. Banka dışı aldığım (kazandığım) parayı banka göremez.

Ziraat birdenbire kredi kartı limiti verdi ve arttırdı fakat 5 aydır aynı durumda limitler.

Otomatik arttırım açık.

Ekstre ne geliyor ise son ödeme gününde hepsini yatırıyorum. (25 bin ile 30 bin arası harcama)

İnternette baktım geliri olmayan alamaz belli şartları sağlamadıkca diyor ya da gelirinin 4 katı kadar limiti olur diyor.

Sorum şu: SGK ve maaşım yokken, Ziraat Bankası neden birden kredi kartı özelliğini açıp bu kadar limit tanımladı ve 5 aydır neden yukarı yönlü güncelleme yapmıyor?

Ziraat Bankası müşteri temsilcisini arayıp sormak istemiyorum. Daha sonra sehven yaptık deyip limiti düşürmesinler ya da kredi kartımı iptal etmesinler durduk yere. Hazır nakit para taşıma derdinden kurtulmuşken.

Cevaplarınızı bekliyorum.

Bana da öğrenciyken 50 bin limit vermişlerdi, işe girdim çalışıyorum hala arttırmıyorlar. Arkadaşım 90 bin TL civarında sigortalı maaş alıyor, 150 bin limit verdiler kaç kere aradı arttırmıyorlar:D O 150 bin lirayı da şubeye belge götürerek alabildi, onu da vermiyorlardı. Aynı şirkette daha az maaş alan arkadaşımda 1.200.000 TL limit var mesela.

Yazı tura mı atıyorlar anlamadım ki, hiçbir şekilde mantıklı parametre bulamıyorum şahsen.