Selam, iyi sosyalller.

Linux'a geçmeyi istiyorum. Dizüstünde daha fazla Windows kullanmak istemediğim için böyle bir karar aldım. İlk defa kişisel bilgisayarımda Linux deneyeceğim için Yusuf Ipek'in videolarında tavsiyesi üzerine Zorin OS geçmeyi düşünüyorum. Yeni olduğum için bir şeyler kolay olsun istiyorum açıkçası.

Günlük olarak genelde tarayıcıda takılıyorum. WhatsApp, Zoom, Wallpaper Engine gibi uygulamaları kullanıyorum. Oyun olarak CS2, Witcher 3, Mafia vs oynuyorum. Riot Games oyunları için sonradan Windows Dual-boot yapmayı düşünüyorum. Bunları göz önüne alarak Zorin OS geçmeli miyim herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? Başka önerilerinizde olursa beklerim.
Günlük kullanım olarak seçiyorsan güzel bir dağitimdir.
Riot Games için dediğin gibi dualboot yapman harika olur.

ZorinOS baslangic icin gayet iyidir zaten.

Linux'da sıkıntı yaşamamak biraz hayal olur ama kaynak çok olduğu için en kötü konu oluşturarak dertlerinizi çözebilirsiniz.
Zorin OS iyi ama çok matrak değil, biraz göze hitap eden temalı distro arıyorsanız Elementary OS öneririm.
Oyun tarafında ekran kartınız AMD ise performans kaybı minimum yaşayarak çoğu oyuna girip çıkabilirsiniz, anti-cheat içerenler hariç.
Dual boot kurup ileride Windows'u silebilirsiniz, illa tamamen silip geçmeye gerek yok. Yeni başlayan bir kişi için gereksiz aksiyon olur.
Linux tamemen keyif işi, vakit işi, hata da alıcaksınız, çözme sürecine de gireceksiniz.

Linux'da sıkıntı yaşamamak biraz hayal olur ama kaynak çok olduğu için en kötü konu oluşturarak dertlerinizi çözebilirsiniz.
Zorin OS iyi ama çok matrak değil, biraz göze hitap eden temalı distro arıyorsanız Elementary OS öneririm.
Oyun tarafında ekran kartınız AMD ise performans kaybı minimum yaşayarak çoğu oyuna girip çıkabilirsiniz, anti-cheat içerenler hariç.
Dual boot kurup ileride Windows'u silebilirsiniz, illa tamamen silip geçmeye gerek yok. Yeni başlayan bir kişi için gereksiz aksiyon olur.
Linux tamemen keyif işi, vakit işi, hata da alıcaksınız, çözme sürecine de gireceksiniz.
Sanırım distroları biraz araştıracağım terimlerine bile yabancıyım henüz. Ekran kartım NVIDIA, genelde arkadaşlarımla CS'de takılıyorum onun dışında hikayeli oyunlarıda vakit buldukça oynuyorum. İyice araştırdıktan sonra dediğiniz şekilde yapmayı planlıyorum, teşekkür ederim.

Ne önerirsiniz hocam? Sanal makinede Ubuntu ve Linux Mint denemiştim fakat Ubuntu'yu pek sevememiştim, Linux Mint'te tam istediğim tadı vermemişti.
Ilk basta tavsiye edilen dagitimlar, ayni zamanda ikiside Ubuntu onlarin aralarinda pek bir fark yok. Kolay diye onermislerdir baslar baslamaz kullanma zorluguyla karsilasip vazgecme diye. Inatciyim ogrenmeyi severim dersen Fedora Kde Plasma versiyonuyla baslayabilirsin.

Ilk basta tavsiye edilen dagitimlar, ayni zamanda ikiside Ubuntu onlarin aralarinda pek bir fark yok. Kolay diye onermislerdir baslar baslamaz kullanma zorluguyla karsilasip vazgecme diye. Inatciyim ogrenmeyi severim dersen Fedora Kde Plasma versiyonuyla baslayabilirsin.
En azından başta alışabileceğim kolay bir bir dağıtımla başlamayı tercih etmek istiyorum. Eğer ki becerebilirsem dediklerinizi deneyeceğim, tavsiyeniz için teşekkür ederim.