Ekran kartım RTX 2050 ve kurulumu yaparken NVIDIA sürücüleri ile kurma seçeneğini seçtim. Laptop ekranım normal şekilde 144 Hz çalışıyor fakat yan ekranımı takıp ayarlardan 200 Hz seçip uygula dediğimde kararıp geri geldikten sonra ayarlar eski haline dönüyor. Diğer Hz seçenekleri için de bu geçerli ve yan ekranı ana ekran seçince de aynısı oluyor yani seçemiyorum.

Kısaca yan ekranda bir değişiklik yaptığımda uygulanmıyor.

Notebookun modeli nedir? Modeldeki cikisa gore desteklediği frekans degisir cunku. Displayport 1.4 cikisi varsa FHD 240 Hz destekler mesela. Ama HDMI 2.1 cikisi varsa 120 Hz'de kalir.

Notebookun modeli nedir? Modeldeki cikisa gore desteklediği frekans degisir cunku. Displayport 1.4 cikisi varsa FHD 240 Hz destekler mesela. Ama HDMI 2.1 cikisi varsa 120 Hz'de kalir.
Windows'ta kullanıyordum hocam 200 Hz şeklinde. Belirtmeyi unutmuşum. Sorun Linux kaynaklı. Az önce 580 sürücüsüne geçtim şimdi de monitör hiç görünmüyor mesela.

DP versiyonu monitorde kac gorunuyor? 2.1 yapip deneyin isterseniz, Vsync'i de kapatmanizi tavsiye ederim. Birde kullandiginiz pencere yoneticisi hangisi? Zorin'de varsayilan olarak X11 geliyor galiba. Wayland ile de deneyebilirsiniz.

Yazılım ve güncelleme yöneticisinden (mavi ikonlu uygulama) Open Kernel 550 sürücüsüne geçtikten sonra ikinci monitörüm düzgün şekilde çalışmaya başladı. 580 sürücüsünde ise monitör tamamen beyaz ekranla kaplanıyordu onu da belirteyim. Sorun yaşayan arkadaşlar konuya denk gelirlerse o kısımdaki sürücüleri yeniden eskiye tek tek deneyerek çözebilirler. Yeni bir sürücü kurmadan önce eskisini temiz şekilde kaldırmak için terminale yapıştıracağınız kod;

Kod:
sudo apt purge '^nvidia-.*'