Ülkede genç nüfus günden güne erirken, üstelik dünyada çalkalanmayan bir gün bile yokken o işi unutun. Hatta böyle giderse 6 ayı 1 yıl bile yapabilirler. Almanya mesela zorunlu askerliği gündemine almıştı bir ara artık dünya silahlanıyorken bu beklentiler boşa..

Zorunlu askerlik kalkmamalı ama revize edilmeli, 6 ay boş boş bekletene kadar 2 hafta adam akıllı eğitim verseler daha iyi olurdu.

Kalkmamalıdır. Bakın Almanya’nın haline. Rusya tehdidi karşısında orduyu yapılandırmak ve asker sayısını artırmak istiyor ama Alman gençler askerlik yapmak istemiyor. Savaş çıksa savaşacak askerleri yok. NATO şemsiyesi altında konforluydular ama Trump askerleri çekeceğim dedi etekleri tutuşuyor şimdi. Bu zamana kadar Avrupa’yı aslında ABD koruyordu. Şu an Avrupa’da hala 100 bin ABD askeri var. Askerleri çektikleri anda Avrupa savunmasız kalacak. Nasıl olsa ABD var diye orduya ve silahlanmaya hiçbir yatırım yapmadılar. Oraya para harcamamak işlerine de geliyordu. Şimdi ABD çekileceği için korku içindeler.

Kalkmamalıdır. Bakın Almanya’nın haline. Rusya tehdidi karşısında orduyu yapılandırmak ve asker sayısını artırmak istiyor ama Alman gençler askerlik yapmak istemiyor. Savaş çıksa savaşacak askerleri yok. NATO şemsiyesi altında konforluydular ama Trump askerleri çekeceğim dedi etekleri tutuşuyor şimdi. Bu zamana kadar Avrupa’yı aslında ABD koruyordu. Şu an Avrupa’da hala 100 bin ABD askeri var. Askerleri çektikleri anda Avrupa savunmasız kalacak. Nasıl olsa ABD var diye orduya ve silahlanmaya hiçbir yatırım yapmadılar. Oraya para harcamamak işlerine de geliyordu. Şimdi ABD çekileceği için korku içindeler.
Aynen öyle. Onlar bütçelerini refahları için harcarken biz kaç senedir terör belasıyla uğraşıp duruyoruz, üstelik bunun yanında rant uğruna giden milyar dolarlarımız da cabası.. Avrupa gençliğinin hayat döngüsü ye iç gez eğlen olduğu için hiç bu konulara alışık değiller. Bakalım ne olacak

1 aya kimse bir şey demez, 6 aya karşıyım.

Bizim sistemde bir şeyi düzenleme diye bir şey olmadığından ya komple kaldırıyorlar ya da hiç ellemiyorlar ondan dedim. 1 ay eğitim olsa sıkıntı yok, 6 ay çok uzun.

@Charles Smith Komik olan ne patates soymayı çok mu seviyorsunuz?

Biraz gidin de patates soymayı öğrenin.

Ne kadar dar görüşlüsünüz? Sizin gibiler zaten evde patates soymayı bilmeyen biri olarak yaşayacak. Bari gidin de nasıl soyulduğunu öğrenin.

Askerde disiplini öğreniyorsun, hissetmeyi öğreniyorsun. Elinde telefonla ekranı kaydırmadığın zamanlar zihninin nasıl çalıştığını hatırlıyorsun. Orada silah bile tutmasan sana yine de pek çok şey öğretiyor. En önemlisi de disiplin.

Birçok kişiye öyle veya böyle ilham veriyor. Kimisi oradan çıkmayıp profesyonel asker olmak istiyor, kimisi telefonu bırakıyor, kimisi de artık patates soymayı öğrenmiş oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz gidin de patates soymayı öğrenin.

Ne kadar dar görüşlüsünüz? Sizin gibiler zaten evde patates soymayı bilmeyen biri olarak yaşayacak. Bari gidin de nasıl soyulduğunu öğrenin.

Askerde disiplini öğreniyorsun, hissetmeyi öğreniyorsun. Elinde telefonla ekranı kaydırmadığın zamanlar zihninin nasıl çalıştığını hatırlıyorsun. Orada silah bile tutmasan sana yine de pek çok şey öğretiyor. En önemlisi de disiplin.

Birçok kişiye öyle veya böyle ilham veriyor. Kimisi oradan çıkmayıp profesyonel asker olmak istiyor, kimisi telefonu bırakıyor, kimisi de artık patates soymayı öğrenmiş oluyor.
Evet, mobbinge ugramayi disiplin diye satiyorsun bize 👏👏

Disiplin ogrenmek istesen cocukken sanayi de gidersin, orada da koca koca ustalar sana istedikleri gibi bagirabiliyor.

Disiplin ogrenmek istesen cocukken sanayi de gidersin, orada da koca koca ustalar sana istedikleri gibi bagirabiliyor.

Bir şeyden haberiniz yok işte. Sanayiye müşteri olarak bile gitmemişsindir eminim. Ülkede en çok uyuşturucu sanayide dönüyor. Sanayi ustaları bile çocuklarını başka ustaların yanına vermiyor artık. Ustasından çırağına herkes kullanıyor ve satıyor. Ortam da çok müsait zaten.

Mobbing de her yerde var. Sokakta yürürken bile var. Burada sorun askerlik değil mobbing o zaman. Zaten size zorunlu değil ki askerlik. Neyin davası?

@Charles Smith, tamam kardeşim haber edersin, şu "askere gidilmeden adam olunmaz." Tayfasındansın sen. İnan bana askere gitmeden okuduğum bölümle ülkeme senin gibi bir adamdan 10 kat daha faydalı olurum.

Okuduğun bölümde okey oynayıp yatıyorsun. Sonra bir fırsat çıksa koşa koşa kaçacaksın başka ülkeye. Sen mi benden faydalısın? İnan bana askere gitmeden üniversite okumadan sadece evimde yatarak ülkeme senin gibi bir adamdan 10 kat daha faydalı olurum. En azından ben kendi ülkemde vergi ödeyerek yatıyor olacağım. Sen başka ülkeye vergi ödeyerek çalışıyor olacaksın. Ben daha faydalıyım :D