Zorunlu askerlik kalkmaz, birçok sebebi var. İlk olarak bedelli ücretinden sağlam para kaldırıyor devlet. Askere giden gençlere devletin maaş bağlaması gerekiyor ve askerlik sisteminin değişmesi lazım; resmen komutan ego mastürbasyonu yapılıyor. Askerde 'temel eğitim' adı altında bir sürü saçmalık var. İsteseler 3 ay yapabilirler çünkü askerliğin 6 ayı dolu dolu geçmiyor.

Bizim devlete 333.089,04 TL değil onun bize 6 ay bu parayı bölerek maaş gibi vermesi lazım.

Okuduğun bölümde okey oynayıp yatıyorsun. Sonra bir fırsat çıksa koşa koşa kaçacaksın başka ülkeye. Sen mi benden faydalısın? İnan bana askere gitmeden üniversite okumadan sadece evimde yatarak ülkeme senin gibi bir adamdan 10 kat daha faydalı olurum. En azından ben kendi ülkemde vergi ödeyerek yatıyor olacağım. Sen başka ülkeye vergi ödeyerek çalışıyor olacaksın. Ben daha faydalıyım :D
Sen kimsin ki milletin gittiği üniversitede ne yaptığını sorguluyorsun, benim üniversitede ne yapacağımi nereden biliyorsun müneccin misin? İkincisi yurtdısına gideceğimi nereden buluyorsun elinin altında klavye ne tutarsa diye işkembeden sallıyorsun. Üçüncüsü 6 ay mıntıka temizlemekle adam olunabileceğini savunanlara kaldıysak vah bu vatanın haline, ameleliği bu kadar çok seviyorsan ülkeye hamalda lazım. Savaş çıksa ilk başta kaçan adam burda millete adamlık dersi veriyor, hayatında üniversite kapısından geçmemiş liseliden hayatın gerçeklerini öğreniyoruz, komiksin.

@Charles Smith, ayrıca elin almanı daha yaşanabilir, daha konforlu bir fırsat verirse tabi ki giderim. Bizimkilerde versin bizimkilerde gitmesin, yatarak ülkeye çok faydali olacakmış. Soludugun oksijen ülkeye zarar olarak dönüyor haberin yok, neymiş 6 ay askerlik yapinca adam olunuyormuşta bilmem ne? Sen şu an da reis başımızdan eksik olmasın biz soğan ekmek yeriz tayfasından zerre farkın yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen kimsin ki milletin gittiği üniversitede ne yaptığını sorguluyorsun, benim üniversitede ne yapacağımi nereden biliyorsun müneccin misin? İkincisi yurtdısına gideceğimi nereden buluyorsun elinin altında klavye ne tutarsa diye işkembeden sallıyorsun. Üçüncüsü 6 ay mıntıka temizlemekle adam olunabileceğini savunanlara kaldıysak vah bu vatanın haline, ameleliği bu kadar çok seviyorsan ülkeye hamalda lazım. Savaş çıksa ilk başta kaçan adam burda millete adamlık dersi veriyor, hayatında üniversite kapısından geçmemiş liseliden hayatın gerçeklerini öğreniyoruz, komiksin.

@Charles Smith, ayrıca elin almanı daha yaşanabilir, daha konforlu bir fırsat verirse tabi ki giderim. Bizimkilerde versin bizimkilerde gitmesin, yatarak ülkeye çok faydali olacakmış. Soludugun oksijen ülkeye zarar olarak dönüyor haberin yok, neymiş 6 ay askerlik yapinca adam olunuyormuşta bilmem ne? Sen şu an da reis başımızdan eksik olmasın biz soğan ekmek yeriz tayfasından zerre farkın yok.
Zaten kurumların başındakilerde liyakat yok. Bugün de çıkan haberde İTO Başkanı çıkıp Türk insanının yurt dışına çıkmasına laf ediyordu. Vize kısıtlamaları olmasına rağmen oralara gidiyorlar, burada kazanamıyoruz diye söyleniyordu. Hiç kimse mevcut koşulları iyileştirelim, daha kaliteli hizmet sunalım, insanımızı iyisiyle tanıştıralım diyen yok. Diğer tarafta askerliği de yapan yine gariban millet, hangi zenginin çocuğu gidip de askerliğini yapmış. Bedelli bile yapmayıp çürük alıyorlar o bile zorlarına gidiyor. Şehit olan askerlerin açın evlerine bakın mesela %90'ından fazlasının sıvası bile yok. Herkesin bir tek hayatı varken kimse diğerine bir şeyin güzellemesini yapmasın. Aklı olan adam da çıkar gider kuru milliyetçiliğin kimseye faydası yok..

Bence zorunlu askerlik kalkacak ve profesyonel ordu sistemine geçilecek. Bu bir olacak mı, olmayacak mı meselesi değil. Tam tersine, ne zaman olacak meselesidir. Devlette şu an asker sorunu da var, para sorunu da var. Bu yüzden bedelliden para toplamak ve muvazzaf alımları kısarak daha az kişiye maaş vermek işlerine geliyor. Bedelli kalkarsa ya da tamamen bedelliye geçip 1 ay zorunlu eğitimi kaldırırlarsa ve gelen parayı da maaş olarak muvazzaf ve sözleşmelilere pay etmenin yolunu bulurlarsa bence isabetli olur.