İçeri serin hava giremediği için ekran kartın ısnıyor, macunlarda yıprandığı için işini yerine getiremiyor ve hal böyle olunca kartın daha fazla ısınıyor. Yana fan koysan iş yapmaz bence ama denemekten zarar gelmez deneyip sonucu bizimle paylaşırsan bizde işe yarayıp yaramadığını anlarız.

İçeri serin hava giremediği için ekran kartın ısnıyor, macunlarda yıprandığı için işini yerine getiremiyor ve hal böyle olunca kartın daha fazla ısınıyor. Yana fan koysan iş yapmaz bence ama denemekten zarar gelmez deneyip sonucu bizimle paylaşırsan bizde işe yarayıp yaramadığını anlarız.
Şuan maalesef param yok, maaş 1 ay sonra anca o zaman deniceğim. Ama paylaşırım burda.

@UNTETHERED bilginiz var mı bu konu hakkında? Bilgili bir forum kullancısına benziyorsunuz, sormak istedim.

Son düzenleme:
Selamlar, @w1llard

Estafurullah, bildiğim kadar yardımcı olurum.

Örnek vereyim: Benim kendi kasamın altında, PSU'nun yanında en alt kısımda 1 adet fan yuvası var; 3 adet önde, 2 adet üstte, 2 adet yanda ve 1 adet egzoz fanı mevcut.

Fizik olarak sıcak hava her zaman yukarı yükselir; bu yüzden sıcaklığı çok hızlı bir şekilde dışarı tahliye etmen gerekiyor. Görseldeki gibi yaparsan ve kasanın altına bir fan takıp veya GPU'nun altına, ekstra 2 adet fan alıp üst kısıma takman gerekiyor, ekran kartının altına bile fan koyabilirsin. Ben zamanında bunu denedim çok fark ediyor.​

1756645438614.webp

Eğer fan almak istersen 56.3 CFM Arctic P12 PWM PST alabilirsin.

Bu yukarıdaki şema gibi yapman lazım.

İyi Sosyaller.

Son düzenleme:
Selam, @w1llard

Estafurullah, bildiğim kadar yardımcı olurum.

Örnek vereyim: Benim kendi kasamın altında, PSU'nun yanında en alt kısımda 1 adet fan yuvası var; 3 adet önde, 2 adet üstte, 2 adet yanda ve 1 adet egzoz fanı mevcut.

fizik olarak sıcak hava her zaman yukarı yükselir; bu yüzden sıcaklığı çok hızlı bir şekilde dışarı tahliye etmen gerekiyor. Görseldeki gibi yaparsan ve kasanın altına bir fan takıp veya GPU'nun altına, ekstra 2 adet fan alıp üst kısma takman gerekiyor, ekran kartının altına bile fan koyabilirsin. Ben zamanında bunu denedim çok fark ediyor.​

Eğer fan almak istersen 56.3 CFM Arctic P12 PWM PST alabilirsin.

Bu yukarıdaki şema gibi yapman lazım.

iyi sosyaller.

Bu fanı gördüm, RPM, CFM değerleri aşırı iyi. Maaşımı aldığımda kasamın ön tarafına bunlardan takmayı düşünüyorum(Zaten ön tarafta var fakat kalitesiz). GPU altına koymak istiyorum fakat, koydum diyelim ama nasıl sabit tutturabilirim? Vida için yeri yok, fan dönerken sallanmaz mı?

Bu fanı gördüm, RPM, CFM değerleri aşırı iyi. Maaşımı aldığımda kasamın ön tarafına bunlardan takmayı düşünüyorum(zaten ön tarafta var fakat kalitesiz). GPU altına koymak istiyorum fakat, koydum diyelim ama nasıl sabit tutturabilirim? Vida için yeri yok, fan dönerken sallanmaz mı?

Orası da senin ustalığına kalmış,

Şimdi şöyle yaparsın:

Eğer kasanı delmek istersen ve sorun olmazsa, fan deliklerinden kalemi sokup işaretle. Sonra 5'lik matkap ucuyla del ve cırt plastik kelepçeyle dört tane sabitle. İstediğin kadar fan koyabilirsin bu şekilde, sorun yok. Sen yeter ki del. :)

Orası da senin ustalığına kalmış,

Şimdi şöyle yaparsın:

eğer kasanı delmek istersen ve sorun olmazsa, fan deliklerinden kalemi sokup işaretle. Sonra 5'lik matkap ucuyla del ve cırt plastik kelepçeyle dört tane sabitle. İstediğin kadar fan koyabilirsin bu şekilde, sorun yok. Sen yeter ki del. :)

PSU koruyucusu var ve delikli vidalar ona sığar mı bilmiyorum, aldığım zaman deniceğim, olmazsa üstte takacağım. PSU Koruyucularına olur mu hocam var mıdır bilginiz? Teşekkürler bu arada.

PSU koruyucusu var ve delikli vidalar ona sığar mı bilmiyorum, aldığım zaman deniceğim, olmazsa üstte takacağım. PSU koruyucularına olur mu hocam var mıdır bilginiz? Teşekkürler bu arada.

Bak tam olarak nereye koyacağını sana göstereceğim:

1756650852751.webp

İşaretlediğim yer var ya bak orası müsait hem delikleride hazır direk oraya 2 tane sığarsa güzel olur 120x120 veya 140x140. Vidaya gerek yok cırt kullan.