Arkadaşlar merhaba. Bugün Superonline fiber internetimi sonlandırdım. Yakın zamanda TurkNet fiber kendi fiber kablosuyla bağlantıları açacak. Şu anda VDSL olarak bağlandı internet. Binaya kadar kablolar geldi, yalnız şehir içinde birçok yerde çalışmalara devam ettiği için henüz aktif değil. Eve gelen ekip resimdeki modemin fiber destekli olduğunu söyledi ve bu modemi bana verdiler. 3 bin TL de ödemesi vardı. Fakat bu modem neyin nesidir tam olarak bilmiyorum arkadaş bana 'fiber destekli Wi-Fi 6 desteği var sorun yaşamazsın abi' dedi. Benim içime pek sinmedi doğrusu ama fiber bağlantı geldiğinde işimi görecekse kullanırım. Sizlere danışmak istedim. Orada kocaman Vodafone yazması biraz canımı sıktı. Şahsen onlardan memnun değildim. Eğer ki memnun kalmama gibi durumum olursa bunu iade verebilir miyim?

IMG_20260518_190745.webp

IMG_20260518_190758.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Bugün Superonline fiber internetimi sonlandırdım. Yakın zamanda TurkNet fiber kendi fiber kablosuyla bağlantıları açacak. Şu anda VDSL olarak bağlandı internet. Binaya kadar kablolar geldi, yalnız şehir içinde birçok yerde çalışmalara devam ettiği için henüz aktif değil. Eve gelen ekip resimdeki modemin fiber destekli olduğunu söyledi ve bu modemi bana verdiler. 3 bin TL de ödemesi vardı. Fakat bu modem neyin nesidir tam olarak bilmiyorum arkadaş bana 'fiber destekli Wi-Fi 6 desteği var sorun yaşamazsın abi' dedi. Benim içime pek sinmedi doğrusu ama fiber bağlantı geldiğinde işimi görecekse kullanırım. Sizlere danışmak istedim. Orada kocaman Vodafone yazması biraz canımı sıktı. Şahsen onlardan memnun değildim. Eğer ki memnun kalmama gibi durumum olursa bunu iade verebilir miyim?

Eki Görüntüle 250379

Eki Görüntüle 250380

Bunu iade ediyorsun, bir tane Keenetic alıp devam ediyorsun.

Bu Keenetic modemlerde neye dikkat etmem lazım? Bütçem çok çıkmaz muhtemelen nasıl bir şey alayım?

Ekiple görüştüm. 'bizim böyle modemimiz yok zaten fiber bağlantı geldiğinde ekipler size modemle birlikte kurulum yapacaklar' dedi. Benim de elimde TP-Link'in bir modemi vardı, şimdilik onunla fiber gelinceye kadar devam edeceğim. Bu elimdeki Vodafone modemini de iadesini yapacağım arkadaş yarın geri alacak.

Ekiple görüştüm. 'bizim böyle modemimiz yok zaten fiber bağlantı geldiğin de ekipler size modemle birlikte kurulum yapacaklar' dedi. Benim de elimde TP-Link'in bir modemi vardı şimdilik onunla fiber gelinceye kadar devam edeceğim. Bu elimdeki Vodafone modemini de iadesini yapacağım arkadaş yarın geri alacak
Kendin alacaksın onların verdiği modemler beş para etmez.

@IOS ADEM,

Vodafone aynı modemi verdi 2.4 ile 5 GHz Wi-Fi şifresini farklı olması sağlayamacak kadar aciz bir cihaz.

Meraklısına VDSL destekli zamanında alıp ellrinde kaldığını düşünüyorum şimdi simetrik kullanıyorum hızı veriyor ama Wi-Fi berbat.